• Cryptomunt ether is deze week boven een belangrijk technisch weerstandsniveau uitgebroken.
  • Volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies ligt de weg open voor een verdere stijging van ruim 20 procent.
  • Stockton denkt dat ether weer naar het eerder dit jaar bereikte recordniveau van 4.380 dollar kan stijgen.

Cryptomunt ether, de nummer twee op de markt voor cryptovaluta, zit sinds een week aardig in de lift. De koers van ether is de afgelopen zeven dagen met 20 procent gestegen, terwijl de bitcoin in dezelfde periode 6 procent klom.

Volgens technisch analist Katie Stockton van Fairlead Strategies heeft ether afgelopen dinsdag een belangrijk ‘weerstandsniveau’ geslecht en ligt de weg vrij voor een koersstijging van ruim 20 procent. Dat schreef Stockton woensdag in een rapport.

Afgelopen dinsdag sloot ether boven het niveau van 3.358 dollar. Als ether de komende dagen boven dat niveau blijft, bevestigt dit volgens Stockton een opwaartse trend die verder kan doorzetten.

Donderdagochtend noteerde ether op 3.740 dollar.

"De uitbraak ondersteunt het scenario van een verdere stijging naar het volgende weerstandsniveau van 4.380 dollar", aldus Stockton. Dit is het recordniveau dat ether op 12 mei dit jaar bereikte, waarna de nummer twee op de cryptomarkt ruim 60 procent daalde tot 1.720 dollar medio juli. Sinds dat dieptepunt is ether weer verdubbeld in waarde.

Ether technical chart
Bron: Fairlead Strategies

Stockton wijst op een gunstig momentum voor ether op basis van diverse technische indicatoren.

Een recente fundamentele ontwikkeling is de aanpassing van het Ethereum-netwerk, waar de cryptomunt ether aan is gekoppeld. Hierbij wordt onder meer het aantal ether in omloop teruggebracht.

In eerdere analyses heeft technisch analist Stockton aangegeven dat er voor de bitcoin een belangrijk weerstandsniveau ligt op 51.000 dollar. In de afgelopen weken heeft de belangrijkste cryptomunt dit niveau niet weten te doorbreken.

Donderdag noteerde de bitcoin wel 6 procent hoger op een niveau van 50.702 dollar.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Ethereum-oprichter Vitalik Buterin legt uit waarom de ‘London Hard Fork’-upgrade zo belangrijk is voor cryptomunt ether