• Verschillende landen hebben recent visa geïntroduceerd voor zogenoemde ‘digital nomads’, mensen die op afstand werken.
  • Aanvragers die voldoen aan de inkomenseisen kunnen werken vanuit landen als Brazilië, Kaapverdië en Georgië.
  • We bespreken vijf landen buiten Europa waar afstandswerkers die minder dan 3.000 euro per maand verdienen, terecht kunnen.
  • Lees ook: Niet iedereen is even geschikt voor thuiswerken – deze eigenschappen zijn essentieel

Als je in het buitenland verblijft, word je meestal al na 183 dagen belastingplichtig. Voor zogenoemde digital nomads kan dat problemen veroorzaken. Daarom hebben verschillende landen de afgelopen tijd speciale visa geïntroduceerd voor mensen die op afstand werken.

Mensen van buiten de EU die in Nederland aan de slag willen, moeten minstens 2.634 euro per maand verdienen. Binnen de Europese Unie hebben ook Portugal, Hongarije, Malta en Letland speciale visa voor digitale nomaden die minder dan 3.000 euro per maand verdienen.

Maar Nederlanders en andere Europeanen kunnen op hun beurt ook tijdelijk buiten de EU aan de slag op een speciaal visum voor afstandswerkers. Nieuw-Zeeland, Colombia, Brazilië, Kaapverdië en Georgië hebben onlangs allemaal een dergelijk visum geïntroduceerd.

Benieuwd…? Bekijk dan de slideshow hieronder!

5 landen met visa voor digitale nomaden die minder dan 3.000 per maand verdienen

LEES OOK: Zo kan een tuinkantoor om rustig te werken eruitzien: ‘Vroeger kreeg je een auto van de zaak, straks een complete thuiswerkplek’