Techgigant Apple mag even genieten van een golf van enthousiasme onder beleggers. De koers van het aandeel Apple is in een week tijd met ruim 20 procent gestegen en daardoor is de beurswaarde van het bedrijf slechts een haar verwijderd van 3.000 miljard dollar.

Maandag sloot het aandeel de handelsdag met een plus van 1,6 procent op 183,79 dollar. Daarmee kwam de beurswaarde van het bedrijf uit op 2.890 miljard dollar.

De aandelen van het bedrijf zitten sinds het begin van het jaar al in de lift. Sinds 1 januari zijn ze 47 procent meer waard geworden.

De stijging van de voorbije dagen heeft veel te maken met de lancering van de nieuwe techbril Vision Pro vorige week maandag. Sommige analisten denken dan ook dat de nieuwe bril, die werkt met augmented- en virtual reality, de beurswaarde van Apple een flinke boost kan geven

Maar er zijn meer factoren die meespelen waardoor Apple op de beurs 3.000 miljard dollar waard kan worden.

Analist Dan Ives van Wedbush denkt dat de aankomende iPhone 15 en de ontwikkeling van verschillen diensten van Apple het aandeel. Ives is vooral positief onder meer de cloud- en opslagtakken van het bedrijf.

Het is overigens niet de eerste keer dat Apple een beurswaarde van 3.000 miljard dollar aantikt. De gigant werd in januari 2022 het eerste Amerikaanse bedrijf dat die historische grens doorbrak. Vlak daarna raakten techaandelen in een vrije val en moest Apple dus genoegen nemen met een beurswaarde onder de 3.000 miljard dollar.

Techaandelen zitten dit jaar weer in de lift, wat vooral te danken is aan de populariteit van kunstmatige intelligentie.

LEES OOK: De AI-strategie van Apple loopt nogal achter, zeker voor stemassistent Siri