Visa brengt volgend jaar een creditcard uit in de Verenigde Staten waarmee de gebruiker geen airmiles maar bitcoins spaart.

Als je meer dan 3.000 dollar uitgeeft in de eerste drie maanden dat je in het bezit bent van de kaart, ontvang je een bonus in bitcoin ter waarde van 250 dollar.

De speciale creditcard is een samenwerking tussen Visa en startup BlockFi.

Visa komt in 2021 met een speciale creditcard waarmee je geen punten of airmiles spaart, maar met bitcoin wordt beloond voor elke aankoop die je doet.

Het bedrijf is volgens persbureau Bloomberg een samenwerking aangegaan met de crypto startup BlockFi, een bedrijf dat zich specialiseert in sparen, beleggen en lenen in cryptomunten. Samen introduceren zij volgend jaar de “Bitcoin Rewards Visa Credit Card”, die zo’n 200 dollar per jaar zal gaan kosten.

Gebruikers van de creditcard zullen 1,5 procent van hun aankopen terugontvangen in de digitale munt. Ook krijgen zijn een bonus in bitcoin ter waarde van 250 dollar als ze meer dan 3.000 dollar uitgeven in de eerste drie maanden dat ze in bezit zijn van de kaart.

De wachtlijst voor de creditcard gaat in januari open

Zowel bestaande als nieuwe BlockFi-rekeninghouders kunnen zich inschrijven op de wachtlijst voor de creditcard. De huidige BlockFi-gebruikers zullen als eerst toegang krijgen tot de nieuwe creditcard, daarna zijn de nieuwe BlockFi-leden aan de beurt. Begin januari wordt de wachtlijst voor iedereen geopend.

Lees ook op Business Insider

De nieuwe kaart is bedoeld voor mensen die nog niet zo bekend zijn met cryptomunten, maar wel willen beginnen met investeren in bitcoin. Volgens BlockFi biedt “de creditcard een makkelijk instapmogelijkheid, omdat de gebruiker bitcoins in bezit krijgt via dagelijkse uitgaven en er geen grote investeringen nodig zijn.”

Bitcoin op recordhoogte van bijna 20.000 dollar

Het is niet de eerste keer dat Visa een speciale bitcoinkaart uitbrengt. In april ging de creditcardmaatschappij al een samenwerkingsverband met de startup Fold aan, waarmee ze een speciale pinpas (debit card) uitbrengen die klanten ook de mogelijkheid geeft bitcoins te sparen. Begin dit jaar kondigde Visa samen met Coinbase ook de Coinbase Card aan, een pinpas waarmee je daadwerkelijk met bitcoins kunt betalen.

Het Amerikaanse betalingsbedrijf PayPal maakte afgelopen oktober bekend de belangrijkste cryptomunt als officieel betaalmiddel te accepteren. Bitcoin is, mede door al dit nieuws, dit jaar al 166 procent gestegen in waarde. Afgelopen week bereikte de bitcoin een recordhoogte van bijna 20.000 dollar.

Lees hier meer over Bitcoin: