• Virgin Galactic heeft een testvlucht met twee piloten succesvol uitgevoerd.
  • Het ruimtevaartschip VSS Unity Galactic werd gelanceerd vanuit Spaceport America in New Mexico en landde veilig op aarde.
  • De Britse miljardair Richard Branson wil met Virgin Galactic commerciële ruimtevluchten aanbieden.

Het ruimtevaartschip VSS Unity Galactic van ruimtevaartbedrijf Virgin Galactic heeft zaterdag een succesvolle bemande testvlucht uitgevoerd, maakte het bedrijf bekend op Twitter.

De capsule, bemand door twee piloten, werd gelanceerd vanuit Spaceport America in New Mexico.

“Nu in de ruimte”, twitterde Virgin Galactic voordat het ruimtevaartuig terugkeerde naar de aarde en veilig landde in de ruimtehaven.

De Britse miljardair Richard Branson, die van plan is om commerciële ruimtevluchten aan te bieden met zijn bedrijf Virgin Galactic, bekeek de testvlucht ter plaatse.

Tijdens een testvlucht afgelopen december verliep een test met de VSS Unity niet zoals gepland. In plaats van de ruimte te bereiken, moesten de twee piloten het vaartuig terug op aarde laten landen nadat ze waren gescheiden van het moederschip.

Het ruimteprogramma van Branson kreeg echter de grootste tegenslag in november 2014, toen het vorige model SpaceShipTwo crashte tijdens een testvlucht boven Californië. Daarbij kwam een piloot om, mogelijk doordat het afdalingsprogramma te vroeg was ingezet.

LEES OOK: Bekijk de foto’s van de Mars-helikopter van NASA: de eerste zelfstandige vlucht op een andere planeet