• Virgin Galactic is van plan om in 2023 drie keer per maand een vlucht naar de ruimte te maken.
  • Het bedrijf van miljardair Richard Branson heeft al honderd tickets verkocht van 450.000 dollar per stuk.
  • Branson is met Elon Musk van SpaceX en Jeff Bezos van Blue Origin verwikkeld in een strijd om ruimtetoerisme.

Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van Richard Branson, wil vanaf 2023 drie keer per maand ruimtereizen aanbieden, zei topman Michael Colglazier maandag in gesprek met analisten.

Het bedrijf verwacht vanaf eind volgend jaar de eerste commerciële ruimtereizen aan te bieden. In eerste instantie een keer per maand met het voertuig VMS Eve, dat een keer per maand zal vliegen.

Begin 2023 start Virgin Galactic met testvluchten van de VSS Imagine, die later dat jaar twee keer per maand commerciële vluchten zal uitvoeren.

Het bedrijf heeft sinds oprichter Richard Branson afgelopen zomer een ruimtereis maakte honderd tickets van 450.000 dollar verkocht. Daarmee komt het totale aantal verkochte ruimtereizen van het bedrijf, dat in 2004 werd opgericht, op 700.

De onderneming van Branson is verwikkeld in een hevige concurrentiestrijd met andere multimiljardairs als Jeff Bezos (Blue Origin) en Elon Musk (SpaceX), die zich ook op ruimtetoerisme hebben gestort. In oktober verliet acteur William Shatner, die tientallen jaren de hoofdrol speelde in Star Trek, met een vlucht van Blue Origin de aarde.

LEES OOK: Blue Origin van Jeff Bezos ontvouwt plannen voor een ruimtestation waar zowel wetenschappers als ruimtetoeristen en commerciële partijen welkom zijn