Premium content ophalen
  • Met de Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF van vermogensbeheerder VanEck beleg je in de waterstofsector.
  • Een investering in een nieuwe technologie kan een hoog rendement opleveren, maar het brengt ook bovengemiddelde risico’s met zich mee.
  • Business Insider geeft aan waar je als belegger op moet letten om te kunnen beoordelen of een waterstof-ETF bij je past.

ANALYSE – Fossiele brandstoffen worden op termijn schaarser. Daarnaast moet de mondiale CO2-uitstoot drastisch omlaag om de opwarming van de aarde af te remmen. Waterstoftechnologie kan dienen als een belangrijke oplossing voor deze problemen.

Anders dan vaak wordt gedacht is waterstof geen energiebron, maar een energiedrager: een stof waarin energie is opgeslagen die bij verbranding weer vrijkomt.

Het restproduct van energie die met waterstof wordt opgewekt is water. Het is daarmee een stuk schoner dan fossiele brandstoffen. Wel zijn er nog grote uitdagingen op onder meer logistiek gebied en bij het duurzaam en efficiënt beschikbaar maken van waterstof.

Lees ook: Hoe groene ammoniak de waterstofeconomie vlot kan trekken

Wie veel potentie ziet in waterstoftechnologie, kan sinds kort beleggen in de VanEck Vectors Hydrogen Economy UCITS ETF (ISIN-code: IE00BMDH1538). Dit waterstoffonds wordt verhandeld op de beurzen van Frankfurt, Londen en Milaan. Is het een interessante belegging?

Premium content ophalen