Premium content ophalen
  • Franse uitgevers en adverteerders roepen CEO Tim Cook van Apple op om de uitrol van een – nog niet aangekondigde – functie voor te staken.
  • Die functie, Web Eraser, gaat gebruikers naar verluidt de mogelijkheid geven om specifieke onderdelen van websites te verwijderen. Dat zou ook met advertenties kunnen.
  • De mediabranche vreest dat de nieuwe functie van Apple nadelig gaat uitpakken voor de digitale advertentiemarkt en de toegankelijkheid van gratis online nieuws.
  • Lees ook: Het beginscherm van de iPhone kan er compleet anders uit gaan zien in iOS 18

Een groep van Franse mediabedrijven bestaande uit meer dan achthonderd adverteerders, uitgevers, mediabureaus en adtechbedrijven heeft gezamenlijk een brief gestuurd naar CEO Tim Cook van Apple met het verzoek om een plan te schrappen dat de online advertentiemarkt kan beschadigen.

Opvallend: Apple heeft publiekelijk nog niets losgelaten over het plan. Het bedrijfsleven gaat af op berichtgeving van Apple Insider, dat recent lekte dat Apple in juni een functie genaamd Web Eraser gaat presenteren.

Web Eraser komt mogelijk op de nieuwste versie van het besturingssysteem van Apple: iOS 18. De functie zou onderdeel worden van de browser Safari en biedt de gebruiker de mogelijkheid om specifieke onderdelen van een webpagina te verwijderen, zo schrijft de techwebsite op basis van anonieme bronnen.

Bang voor dalende advertentie-inkomsten bij komst van Web Eraser in browser Safari

Premium content ophalen