Premium content ophalen
  • Elon Musk zet vol in op het bouwen van een functionaliteit voor live video op Twitter, aldus ingewijden tegenover Insider.
  • Er wordt een poging gedaan om Periscope nieuw leven in te blazen, het ter ziele gegane platform voor livestreaming van Twitter.
  • Het voornemen van tv-presentator Tucker Carlson om een show op Twitter te beginnen zou ook een grote rol spelen bij de plannen om meer te doen met video.
  • Lees ook: Elon Musk is sinds overname van Twitter fors meer gaan tweeten

Twitter werkt aan een serie videoproducten en -diensten, waaronder een nieuwe functionaliteit voor live video. Dat stellen ingewijden en bronnen uit de media-industrie tegenover Insider.

De actie markeert een nieuwe poging van Twitter-eigenaar Elon Musk om het socialmediaplatform een nieuwe financiële basis te geven, waarbij Musk wordt bijgestaan door de kersverse CEO Linda Yaccarino.

Musk lijkt momenteel vooral geïnteresseerd te zijn in Periscope, een functionaliteit voor live streaming van een startup die Twitter al in 2015 inlijfde. Twitter stopte begin 2021nog met Periscope, omdat de applicatie te duur bleek om in de lucht te houden.

Premium content ophalen