Het directe risico op een faillissement van Twitter is afgewend. Dat heeft eigenaar Elon Musk van de berichtendienst gezegd.

Volgens hem is de lijn naar een break-even resultaat, het punt waarop Twitter geen verlies meer draait maar ook nog geen winst behaald, inmiddels ingezet.

Volgens de zakenman gaat het nog altijd goed met het aantal minuten dat gebruikers op Twitter doorbrengen.

Musk, die Twitter eind oktober in handen kreeg, noemde de afgelopen drie maanden “extreem zwaar”. De miljardair was niet alleen bezig met een grote reorganisatie bij Twitter, maar had ook nog de dagelijkse leiding bij de fabrikant van elektrische auto’s Tesla en bij ruimtevaartbedrijf SpaceX. “Ik zou die pijn niemand toewensen”, tweette Musk.

Twitter voldoet aan forse rentebetaling

Twitter heeft ook de eerste rentebetaling gedaan op de lening van 12,5 miljard dollar.

Die lening ging Musk aan om het socialemediabedrijf over te nemen en staat nu bij Twitter op de balans. Het gaat dus niet om privéschulden van Musk. Dat houdt in dat het bedrijf moet opdraaien voor de ongeveer 1,5 miljard dollar die het jaarlijks aan rente moet betalen.

De afgelopen tijd waren er verscheidene berichten dat Twitter die betaling zou gaan missen. Het bedrijf betaalde bijvoorbeeld ook al geen huur voor verschillende kantoorpanden.

Bedrijven die in gebreke blijven bij het doen van rentebetalingen op leningen, lopen een acuut risico dat schuldeisers faillissement aanvragen voor de onderneming.

LEES OOK: Elon Musk niet aansprakelijk voor verliezen van investeerders na tweets over Tesla