Premium content ophalen

Nu miljardair Elon Musk bijna de nieuwe eigenaar is van Twitter, is een van de weinige zaken waar mensen binnen het bedrijf en rondom de deal het over eens zijn dat zijn leiderschap chaotisch zal worden.

De overname van 44 miljard dollar wordt naar verwachting deze week afgerond, waarschijnlijk op vrijdag, zeggen ingewijden tegen Insider. Maar het is onduidelijk wat er daarna gaat gebeuren, hoewel het vrijwel zeker is dat er flink gesneden zal gaan worden in het personeelsbestand. Ook van CEO Parag Agrawal en andere topbestuurders zal volgens ingewijden afscheid worden genomen.

De regering Biden overweegt volgens Bloomberg een veiligheidsonderzoek te gaan doen naar de zaken van Musk, waaronder de overname van Twitter. Maar dat wordt niet gezien als een bedreiging voor de deal aangezien er momenteel geen actief onderzoek loopt en dat er ook niet snel van lijkt te komen. Het is een groter probleem dat Musk “absoluut niks” heeft gedaan om de overdracht voor te bereiden, zegt een bron rond de overname.

Premium content ophalen