Tesla-topman Elon Musk gaat vrijdag op het hoofdkantoor van Twitter in San Francisco praten met het personeel over de overname van het socialmediabedrijf. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van een interne memo van Twitter.

In een memo aan het personeel wordt gezegd dat Musk die dag personeel zal ontmoeten en dat dit het begin van vele ontmoetingen en gesprekken zal worden met Musk. Naar verluidt wil Musk veel banen gaan schrappen bij Twitter.

Op zijn Twitter-account noemt Musk zich nu “Chief Twit”. Op zijn account is ook een kort filmpje te zien waarin hij bij Twitter naar binnenloopt met een gootsteen in zijn handen.

Musk heeft beloofd om de bewogen aankoop van Twitter vrijdag definitief af te ronden. Hij kondigde in april aan Twitter voor 44 miljard dollar te willen kopen, maar wilde later van die deal af.

Twitter spande daarop een rechtszaak aan om de verkoop toch te laten doorgaan. Uiteindelijk veranderde Musk weer van gedachten en zei hij de berichtendienst voor het afgesproken bedrag te willen inlijven. De rechter had de rechtszaak al tot 28 oktober gepauzeerd, omdat Musk erop rekende Twitter op die dag te kunnen kopen.

LEES OOK: Elon Musk moet aandelen Tesla verkopen om overname Twitter te betalen: dat is alsof je kaviaar inruilt voor een goedkope pizza, aldus een analist