Het gaat eindelijk gebeuren: Twitter test een edit-knop. 

Slechts één dag nadat techmiljardair Elon Musk zijn volgers vroeg of ze een edit-knop wilden, kondigde het bedrijf aan dat het sinds vorig jaar zo’n functie aan het ontwikkelen is. Daarmee geeft Twitter eindelijk gehoor aan een wens van gebruikers, na jaren van discussies en verzoeken

Musk trad deze week als commissaris toe tot het bestuur van Twitter, kort nadat bekend werd dat hij een belang van 9,2 procent in het socialmediabedrijf heeft genomen.

Maar Twitter zei dat de peiling van Musk, die zelf een fervent twitteraar is, niet de aanleiding was voor het ontwikkelen van een edit-knop.

"Nu iedereen het vraagt… ja, we werken al sinds vorig jaar aan een edit-functie!", twitterde het communicatie-account van het bedrijf. "Nee, we zijn niet op het idee gekomen door een poll."

Vorige week vrijdag zei Twitter dat het "werkt aan een edit-knop", maar gebruikers leken het toen niet te geloven. Het was immers 1 april en er wordt al jaren naar functie gevraagd.

Het bedrijf zei dat het "in de komende maanden" begint met het testen van een edit-knop. Dat gebeurt vooralsnog alleen met Twitter Blue-abonnees, oftewel gebruikers die zich inschreven voor een betaald abonnement.

Twitter Blue-gebruikers kunnen al een Tweet "ongedaan maken" binnen een paar seconden na het verzenden. Hierdoor kunnen ze een tweet in essentie ook bewerken. Toch lijkt dit niet de functie waar Twitter mee aan het testen is geslagen.

Door een edit-knop te testen zal duidelijk worden "wat werkt, wat niet werkt en wat mogelijk is", gaf het bedrijf dinsdag aan.

Gebruikers en beroemdheden zoals Lil Nas X en Kim Kardashian grapten of discussieerden op Twitter over het ontbreken van de edit-knop. Het bedrijf mengde zich ook in de pret. 

Oprichter Jack Dorsey zei in januari 2020 dat het bedrijf "waarschijnlijk nooit" een edit-knop zou toevoegen. Maar afgelopen jaar stapte Dorsey op als CEO en sinds november 2021 is de leiding van Twitter in handen van Parag Agrawal

Eerder op dinsdag tweette Musk, die nu de grootste individuele aandeelhouder van Twitter is,: "Ik kijk ernaar uit om samen te werken met Parag en het bestuur van Twitter om significante verbeteringen aan te brengen aan Twitter in de komende maanden!"

LEES OOK: Elon Musk heeft via Twitter flinke impact op financiële markten – dit waren zijn 12 meest invloedrijke tweets van 2021