• President Donald Trump lijkt afstand te nemen van berichten dat hij van plan is zichzelf tot winnaar uit te roepen, voordat de telling van stemmen dat duidelijk aangeeft.
  • Tegen Fox News zei Trump dat hij de verkiezingszege pas zou claimen “als er een overwinning is.”
  • In hetzelfde interview bleef Trump het concept van stemmen per post afwijzen.

President Donald Trump lijkt afstand te nemen van berichten die suggereren dat hij van plan is zichzelf op de verkiezingsavond tot winnaar uit te roepen, als vroege uitslagen hem een voorsprong geven.

In een telefonisch interview met Fox and Friends zei Trump dat hij zou wachten op duidelijke aanwijzingen voordat hij de overwinning claimt.

Afgelopen zondag meldde nieuwssite Axios op basis van bronnen uit de campagne van Trump dat de president de overwinning zou willen claimen, als hij bij de eerste uitslagen aan de leiding gaat, nog voordat in een aantal staten de stemmen per post zijn geteld.  

Trump zei dinsdag tegen Fox dat hij de overwinning alleen uitroept “als er een overwinning is. Weet je, er is geen reden om spelletjes te spelen. Ik denk dat we de overwinning zullen behalen.”

In hetzelfde interview keerde Trump zich opnieuw tegen het concept van stemmen per post.  

Volgens peilingen zijn kiezers die hun stem per post uitbrengen, eerder geneigd om Democratisch te stemmen, terwijl kiezers die zich naar het stemlokaal begeven vaker Republikeins stemmen.

Lees meer over de Amerikaanse verkiezingen: