Voormalig president Donald Trump heeft duidelijker dan ooit gehint op deelname aan de presidentsverkiezingen van 2024.

In een filmpje dat is opgenomen op een van zijn golfbanen in Florida zegt een van zijn golfpartners: “Als eerste op de tee, de 45e president van de Verenigde Staten!”. Daarop antwoordt Trump grijnzend: “de 45e en 47e”.

Trump heeft nog niet aangekondigd dat hij opnieuw mee gaat doen aan de presidentsverkiezingen, maar heeft daar wel meerdere malen op gehint. Afgelopen november zei hij dat hij “waarschijnlijk zal wachten” tot de midterm-verkiezingen eind 2022 voordat hij bevestigt zich voor 2024 weer kandidaat te stellen. 

Tijdens een rally in de staat Iowa afgelopen oktober zei hij dat “Make America Great Again, Again” zijn campagneslogan zal zijn in 2024, als hij mee zou doen.

Ondanks een hele berg aan aanklachten en juridische problemen blijft Trump uiterst populair bij zijn achterban. In de laatste peiling van Reuters/Ipsos zegt 54 procent van de Republikeinen hem te steunen als presidentskandidaat, terwijl de nummer twee, gouverneur Ron DeSantis van Florida, blijft steken op 11 procent. Trump heeft aangegeven er open voor te staan DeSantis te kiezen als 'running mate'.

Ook andere Republikeinen hebben gehint op deelname aan de presidentsverkiezingen in 2024, onder wie senator Ted Cruz van Texas, minister van Buitenlandse Zaken onder Trump Mike Pompeo, voormalig vicepresident Mike Pence en oud-gouverneur van New Jersey Chris Christie.

LEES OOK: Donald Trump uitgejouwd door eigen aanhang om boosterprik