• Oud-president Donald Trump vindt dat Meghan Markle “niet deugt”.
  • Althans, dat stelt zijn voormalige adviseur Stephen Miller in een podcast.
  • De oud-president uitte in het verleden vaker kritiek op Markle.

Oud-president Donald Trump heeft volgens zijn voormalige adviseur Stephen Miller gezegd dat Meghan Markle “niet deugt”. Hij deed dat naar aanleiding van het interview dat prins Harry en Meghan hadden met Oprah Winfrey.

Miller is een voormalige beleidsadviseur van Trump. Hij vertelde bij Steve Bannon’s War Room-podcast wat Trump onlangs tegen hem heeft gezegd over Markle.

Volgens Miller gaf Trump aan dat hij voor “reuring” had kunnen zorgen door zich publiekelijk uit te spreken over het interview van Meghan en Harry, maar heeft hij besloten dat niet te doen. 

“Als je wil kan ik voor nieuws zorgen. Ze deugt niet en nu ziet iedereen het”, citeerde Miller zijn voormalige baas.

Volgens Miller zei Trump ook: "Besef dat wanneer je ook maar iets negatiefs over Meghan Markle zegt, je buitengesloten wordt. Kijk maar naar wat er met Piers is gebeurd."

Piers Morgan vertrok vorige week als presentator van de populaire Britse praatshow Good Morning Britain, nadat hij gezegd had "geen woord te geloven" van de bewering van Markle dat ze suïcidale gedachten had in de periode dat ze met Harry in het Verenigd Koninkrijk woonde.

Volgens het stel werd Markle psychische hulp ontzegd door de hofhouding. Ook beweerde het echtpaar dat een lid van de koninklijke familie racistische opmerkingen had gemaakt over de mogelijke huidskleur van hun zoontje Archie.

Naar verluidt diende Markle een formele klacht in bij tv-zender ITV over de opmerkingen Morgan, waarna de presentator de volgende dag al niet meer naar zijn werk hoefde te komen.

Ook de Britse mediawaakhond Ofcom onderzoekt Morgans opmerkingen nadat er meer dan 40.000 klachten bij de instantie waren binnengekomen. 

White House Senior Advisor Stephen Miller watches from a corner of the room as U.S. President Donald Trump holds an executive order signing event on "hiring American" the Cabinet Room of the White House in Washington, U.S., August 3, 2020. REUTERS/Jonathan Ernst
Stephen Miller. Foto: Reuters

Trump had vorig jaar in september ook kritiek op Markle, nadat zij en prins Harry een video uitbrachten waarin ze Amerikanen opriepen vooral te gaan stemmen. Dit was kort na hun verhuizing vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Californië. De video werd algemeen gezien als een oproep om niet op Trump te stemmen.

"Ik ben geen fan van haar en ik zou willen zeggen, en volgens mij heeft ze dit al gehoord, dat ik Harry heel veel sterkte toewens. Hij zal het nodig hebben", zei Trump toen hem naar aanleiding van de video om een reactie werd gevraagd werd.

Lees meer over het opzienbarende interview van Meghan Markle en prins Harry: