• Oprah Winfrey bracht maandag meer onthullingen uit haar interview met prins Harry en Meghan Markle.
  • Harry en Meghan spreken zich in het interview van zondag uit over racisme en zeiden zich gevangen te voelen als lid van de koninklijke familie.
  • Volgens zakenkrant The Wall Street Journal heeft de Amerikaanse zender CBS minstens $7 miljoen betaald voor de uitzendrechten.

Het dramatische twee uur durende interview met prins Harry en Meghan Markle is nog niet het einde van het verhaal, zei Oprah Winfrey zondagavond in de special op de Amerikaanse tv-zender CBS.

De hertog en hertogin van Sussex gaven in februari een interview aan Winfrey dat oorspronkelijk bedoeld was voor een programma van 90 minuten. Later werd dat uitgebreid naar een versie van twee uur die zondag uitgezonden werd.

Aan het eind van de uitzending zei Winfrey: “Dit gesprek stopt hier niet.”

Ze zei dat “er nog zoveel meer is dat niet in deze special paste” en nodigde de kijkers uit “morgen weer in te schakelen als ik meer exclusieve momenten zal laten zien en de reacties van over de hele wereld zal bespreken” met andere bekende tv-persoonlijkheden.

Enkele extra fragmenten werden maandag in de ochtendshow CBS This Morning uitgezonden. Eén van de punten die Winfrey daar aansnijdt is of racisme bij de Britse tabloidpers een rol heeft gespeeld bij het vertrek van Harry en Meghan uit het Verenigd Koninkrijk. Harry beaamt dat dit zeker een factor is geweest.

Explosief interview van prins Harry en Meghan Markle

In het interview van zondag spraken Harry and Meghan, die in januari 2020 uit het Britse koningshuis zijn getreden, over hun ervaringen als lid van de koninklijke familie en hun relatie met andere familieleden.

Daarin zegt Meghan dat haar "het zwijgen werd opgelegd" door de koninklijke familie. Ze beschuldigde het koningshuis ook van racisme en vertelde over "zorgen en gesprekken" over hoe "donker" hun zoon zou zijn.

Ze zei dat de gesprekken vooral met Harry plaatsvonden en minder met haar. Geen van beiden wilde zeggen wie er precies bij die gesprekken betrokken was. Maandag gaf Winfrey aan dat het in ieder geval niet koningin Elizabeth of haar man, prins Philip, betrof.

Meghan zei ook dat ze overwoog zelfmoord te plegen nadat ze was toegetreden tot de koninklijke familie. Verder ontkende ze de verhalen in de Britse media dat ze haar schoonzus Kate Middleton aan het huilen heeft gemaakt over het jurkje van prinses Charlotte tijdens haar bruiloft. Volgens haar was het precies andersom.

Ze zei dat Kate juist haar aan het huilen heeft gemaakt en dat ook heeft toegegeven: "Ze bood excuses aan, ze stuurde me bloemen met een excuusbriefje."

Harry zei ook dat prins Charles zijn telefoontjes niet meer beantwoordde toen hij en Meghan hun plannen voor het veranderen van hun relatie met de koninklijke familie aankondigden. De familie zette de financiering aan het paar stop in het eerste kwartaal van 2020.

CBS betaalde ruim 7 miljoen dollar voor interview met Harry en Meghan

Het moederbedrijf van CBS, ViacomCBS, heeft tussen de 7 miljoen en 9 miljoen dollar betaald voor de rechten op het interview van Meghan Markle en prins Harry met Oprah Winfrey, meldt The Wall Street Journal.

Een woordvoerder van het echtpaar zegt tegen Insider dat Markle en Harry zelf niet zijn betaald voor hun rol in het interview.

De miljoenen die ViacomCBS voor het gesprek heeft betaald aan Harpo geeft het bedrijf het recht het twee uur durende interview zowel in de VS als in andere landen uit te zenden.

Voor het Verenigd Koninkrijk heeft ViacomCBS de uitzendrechten verkocht aan ITV, dat het interview maandagavond uitzendt. ITV kwam volgens The Sunday Times met een beter bod dan Channel 4, Channel 5 en Sky.

Het interview op CBS zorgde voor hoge advertentieinkomsten. De Amerikaanse nieuwszender vroeg 325.000 dollar voor reclamespotjes rond het interview. Dat is twee keer zoveel als gebruikelijk op dat tijdstip, meldt The Wall Street Journal.

Update: Het interview van tv-presentatrice Oprah Winfrey met de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan is dinsdag om 20.30 uur te zien op Net5.

LEES OOK: Meghan Markle en prins Harry kunnen volgens kenners makkelijk een eigen ‘merk’ bouwen dat een miljard waard is