• De Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence zei zaterdag dat de geschiedenis Donald Trump verantwoordelijk zal houden voor de Capitoolbestorming op 6 januari 2021.
  • De woorden van Trump hebben volgens Pence zijn “iedereen in het Capitool die dag in gevaar gebracht”.
  • Pence deed zijn uitspraken tijdens een jaarlijks diner met journalisten.
  • Lees ook: Donald Trump eet meer McDonald’s dan wie dan ook, zegt zijn zoon Trump Jr.

De woorden van president Donald Trump hebben tijdens de Capitoolbestorming op 6 januari 2021 ‘iedereen in het Capitool in gevaar gebracht’. Dat zei Amerikaanse oud-vicepresident Mike Pence zaterdagavond op een jaarlijks diner met journalisten.

Pence haalde hard uit naar zijn voormalige bondgenoot. Hij zei dat de geschiedenis Trump “verantwoordelijk zal houden” voor wat er gebeurd is tijdens de bestorming.

“President Trump zat fout”, zei Pence in een toespraak over die dag. Trump sprak toen een menigte woedende volgelingen toe en wilde dat Pence als voorzitter van de Senaat een stokje zou steken voor de verkiezingswinst van Joe Biden.

“Ik had het recht niet de verkiezingsuitslag terug te draaien. Zijn roekeloze woorden hebben mijn familie en iedereen in het Capitool die dag in gevaar gebracht.”

Trump heeft zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen al bekendgemaakt, maar in Washington wordt gefluisterd dat Pence ook een gooi zal doen. Hij neemt met dit soort uitspraken afstand van Trump. Omdat het diner waar Pence zaterdag sprak normaal gesproken vooral een licht evenement met humor is, begon hij zijn toespraak met een grap: "Ik zal de Republikeinse kandidaat van harte en onvoorwaardelijk steunen... als ik het ben."

LEES OOK: Door AI gecreëerde nepgesprekken tussen Joe Biden en Donald Trump die aan het gamen zijn, gaan viraal op TikTok