Het sportieve ondernemersechtpaar Marjolijn Meijer en Han Doorenbosch heeft nog eens 10 miljoen euro opgehaald voor hun bedrijf Urban Gym Group. Daaronder vallen de fitnessketens TrainMore, Clubsportive en High Studios.

Rabobank en het Dutch Mezzanine Fund leggen het geld op tafel. Beide partijen staken een jaar geleden ook al 16 miljoen euro in het fitnessimperium van Meijer en Doorenbosch.

“Met behulp van deze groeifinanciering willen we in 2020 minimaal zes nieuwe vestigingen aan onze keten toevoegen en daar beginnen we meteen mee”, aldus Doorenbosch. “In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar openen we in zowel Rotterdam als Groningen een nieuwe TrainMore-gym. High Studios krijgt daarnaast een vierde vestiging in Amsterdam.”

Meijer en Doorenbosch kijken daarnaast naar overnames van bestaande sportscholen. “We begeven ons op een hypercompetitieve markt, dus om in de komende jaren uit te groeien tot marktleider in het centrum van de grote steden van Nederland zijn overnames een must”, aldus Meijer.

Innovatieve fitnessketens als groeimarkt

Het ondernemersduo heeft een lange geschiedenis in de fitnessbranche. Ze werkten oorspronkelijk in het onderwijs als kleuterjuf en gymleraar en namen in 1998 een sportschool over in Hilversum. Die bouwden ze uit tot de keten Club Sportive.

Met de opkomst van goedkope fitnessketens als Basic Fit en Fit for Free legden ze tien jaar geleden bijna het loodje. Ook al omdat toen net de wet van kracht werd die het verbood jaarabonnementen automatisch door te laten lopen. Na de verkoop van de meeste vestigingen van Club Sportive aan Fit for Free begonnen Meijer en Doorenbosch vervolgens weer met een bijna schone lei.

TrainMore is hun bekendste concept. Er zijn inmiddels veertien vestigingen, met name in “karakteristieke monumentale panden op A-locaties in grote studentensteden”. TrainMore richt zich dan ook op een jong publiek tot 35 jaar. Die worden gelokt met een bijzondere belofte: hoe meer je traint, hoe minder je per maand betaalt. Als je elke dag in de sportschool bent, ben je zelfs helemaal niks kwijt.

Lees ook op Business Insider

“We denken dat het concept van TrainMore internationaal schaalbaar is”, zei Meijer een jaar geleden tegen Sprout. “Want dit zie je nog nergens.”

Lees meer over fitness: