Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting over het belastingjaar 2019. Ook als ondernemer kun je hiermee aan de slag.

Om minder te hoeven te betalen bij de belastingaangifte is het slim om te kijken van welke aftrekposten je gebruik kunt maken. Het kan wel al snel verwarrend worden; waar heb je nu precies recht op?

Het kabinet heeft bijvoorbeeld dit jaar het mes gezet in de zelfstandigenaftrek, maar daar heb je bij je aangifte over 2019 nog geen last van. Waar je wel rekening mee moet houden lees je in onze whitepaper over de belastingaangifte 2019 voor ondernemers.

Let in ieder geval altijd goed op de deadlines die je hebt. De belangrijkste is 1 mei: je kunt zonder consequenties tot die datum de aangifte opsturen. Later aangifte doen kan wel, maar dan moet je uitstel aanvragen.

Business Insider biedt je een handig overzicht van aftrekposten. Daarnaast geven we je natuurlijk graag nog enkele handige tips en weetjes. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt gratis de whitepaper over de belangrijkste aftrekposten.

  • Hidden

Ben je geen zelfstandig ondernemer of ben je op zoek naar onze algemene belastingtips? Er zijn nog allerlei posten waar je rekening mee moet houden. Lees onze algemene whitepaper over de belastingaangifte en je weet waar je staat.

Wist je bijvoorbeeld dat je de opbrengst van het minen van cryptomunten niet aan hoeft te geven, omdat de kosten vaak zo hoog zijn, dat je er nauwelijks profijt van hebt? Is de opbrengst toch hoger dan de kosten, dan moet je de inkomsten natuurlijk wel weer opgeven.