Sinds 1 maart kun je aangifte doen voor de inkomstenbelasting over het belastingjaar 2019. Om minder te hoeven te betalen bij de belastingaangifte is het slim om te kijken van welke aftrekposten je gebruik kunt maken. Het kan wel al snel verwarrend worden; waar heb je nu precies recht op?

Ieder jaar zijn er weer kleine en grotere veranderingen, zoals bijvoorbeeld de percentages waar je rekening mee moet houden bij sparen en beleggen in box 3.

Let in ieder geval altijd goed op de deadlines die je hebt. De belangrijkste is 1 mei: je kunt zonder consequenties tot die datum de aangifte opsturen. Later aangifte doen kan wel, maar dan moet je uitstel aanvragen.

Reis je met het openbaar vervoer naar je werk, dan mag je een vast bedrag aftrekken, dat is altijd handig om te weten. Maar wie een eigen huis heeft, komt al snel om in een wirwar van regelingen. Tegenover het eigenwoningforfait staat weer de hypotheekrenteaftrek, maar er zijn ook nog andere regelingen waar je van kunt profiteren.

Waar je nog meer rekening mee moet houden lees je in onze whitepaper over de belastingaangifte 2019.

Business Insider biedt je een handig overzicht van aftrekposten. Daarnaast geven we je natuurlijk graag nog enkele handige tips en weetjes. Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en je ontvangt gratis de whitepaper over de belangrijkste aftrekposten.