Thierry Baudet is geen vrijgezel meer.

De 35-jarige leider van Forum voor Democratie is verliefd op de 22-jarige freelance fotografe Davide Heijmans uit Hengelo, maakte hij maandagavond bekend via Instagram.

En het stel is bovendien verloofd.

“Graag hadden we het langer privé gehouden, maar we merken dat het nieuws nu ook de media heeft bereikt. Dan kondigen we het liever zelf aan”, schrijft Baudet. “Na bijna twee jaar om elkaar heen te hebben gedraaid heeft de liefde tussen Davide en mij de afgelopen maanden vleugels gekregen. We zijn verliefd. En verloofd.”

En daar wil Baudet het graag bij laten. “Op dit moment houden we het bij deze eenmalige mededeling. Ik heb enorm veel zin in het nieuwe politieke jaar waarin Forum voor Democratie op 20 maart 2019 échte verandering gaat afdwingen. Daar wil ik me ook in de media de komende tijd op richten. Dank voor het respecteren van onze privacy.”

Baudet was deze zomer vooral in het nieuws na de opvallende foto die hij op zijn Instagram plaatste, waarin hij naakt op de rand van een zwembad lag.

Lang was onduidelijk wie de foto had genomen. Tot nu, want Heijmans plaatste maandag een foto van de zwembadrand (zonder Baudet) op haar Instagram.

In augustus gaf Baudet nog een interview aan Privé (te lezen via Blendle voor €0,49), waarin hij zei op zoek te zijn naar een serieuze relatie en op termijn een gezin. "Maar ik heb niet de vrouw om dat mee te doen. Nu is het zo dat mijn werkdagen vrij extreem zijn. Ik zie om me heen hoe heftig dat is met een gezin."

Die uitspraak blijkt nu een rookgordijn om zijn relatie met Davide verborgen te houden voor de media.

In datzelfde interview schetst hij zijn ideale toekomstbeeld: een huis op het platteland en een vrouw die werkt. "En ik overdag bouillon aan het trekken ben en een beetje schrijf terwijl de kinderen op school zitten. Dat lijkt mij een prachtig huismannenbestaan."

Lees meer over Thierry Baudet:

BEKIJK OOK: Dit zijn de beste parodieën op de naaktfoto van Thierry Baudet