Neemt de militaire dreiging vanuit Rusland toe? Daarover kwam Thierry Baudet dinsdag hard in aanvaring met Kamerlid Hanke Bruins Slot tijdens een debat over de toekomst van Defensie.

CDA’er Bruins Slot denkt dat de grootste dreiging voor Europa momenteel uit Rusland komt, net als de Commandant der Strijdkrachten en het kabinet.

Maar Baudet ziet het anders. Hij vindt de Russische dreiging “enorm overdreven”, omdat het land er volgens hem zwak voorstaat. Ook zou het Westen de spanning juist opdrijven door vlak aan de Russische grens militaire oefeningen te houden.

“Ik vind het ronduit schattig dat u zo naïef in het leven staat”, zei Baudet vervolgens tegen Bruins Slot. Maar dat had hij beter niet kunnen zeggen. Het CDA-Kamerlid is oud-beroepsmilitair en snelde naar de microfoon om Baudet van repliek te dienen.

Bruins Slot: “Voorzitter, ik werd hier uitgemaakt voor schattig en naïef. En ik wil wel even duidelijk maken dat ik oud-militair ben, veteraan ben, pelotonscommandant in Uruzgan ben geweest en daar pantserhouwitsers heb afgeschoten. Dat is verre van schattig, dat is verre van naïef. Toen zat u, de heer Baudet, in uw studeerkamer.”

Bekijk de aanvaring tussen Baudet en Bruins Slot hieronder terug:


 

Lees meer: