Op de campus van Wageningen University opende Unilever eind 2019 het Unilever Foods Innovation Centre, ofwel ‘Hive’. Volgens de multinational is deze Gelderse campus de meest geschikte plek om na te denken over nieuwe producten. Want, zegt president Foods & Refreshments Hanneke Faber, dit is de “Silicon Valley of Food.”

Hier kom je erachter welke producten straks in het winkelschap liggen. Medewerkers kunnen je vertellen en laten zien wat de stand van zaken is bij de nieuwste trends op het gebied van voedingsinnovatie: van vegan mayonaise en plantaardige kipfilet, tot gefermenteerde vleeseiwitten en sojapoeders die de opbrengst uit dierlijk vlees met anderhalf keer kunnen verdubbelen.

Dit voorjaar mochten journalisten een kijkje nemen bij Hive. Het centrum is bedoeld als ontmoetingsplek tussen het Gelderse bedrijfsleven en de academici en studenten van de universiteitscampus.

Door de coronapandemie kwam er tot dusver weinig terecht van handjes schudden, borrelen en in drukke bijeenkomsten praten over de toekomst van kweekvlees of gefermenteerde eiwitten. Maar dat gaat weer veranderen.

Business Insider keek mee in de culinaire speeltuin van Hive.

De toekomst van voedsel wordt bedacht en gemaakt in de ‘Hive’ van Unilever in Wageningen

LEES OOK: Tekort aan zonnebloemolie: dit moet je weten over alternatieven zoals olijfolie, arachideolie, sojaolie en kokosolie