Tesla onthulde eind 2019 een elektrische pick-uptruck met een futuristisch, hoekig ontwerp.

Volgens Tesla-baas Elon Musk is de Cybertruck deels geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me uit 1977.

Tesla ontving binnen een week 250.000 reservering voor de Cybertruck. Andere autofabrikanten kijken voorlopig de kat uit de boom.

Het Britse leasebedrijf Leasing Options zette een tekenaar aan het werk die vijf iconische auto’s voorzag van een Cybertruck-achtig uiterlijk.

Wat je ook van het ontwerp vindt, Tesla’s Cybertruck springt in het oog.

In november 2019 onthulde de Amerikaanse automaker een elektrische pick-uptruck met een futuristisch uiterlijk. De Cybertruck heeft een wigvormig dak en veel hoeken. Geen enkele auto in de showroom ziet er zo uit.

Grote namen uit Silicon Valley waren lovend over het gedurfde ontwerp. Binnen een week kreeg Tesla 250.000 reserveringen binnen voor de Cybertruck.

Maar de op papier onverwoestbare pick-uptruck werd ook meteen bespot nadat de ruiten van gehard glas barstten tijdens een demonstratie op het podium. Op Twitter vergeleken mensen de Cybertruck met een deurstopper of een computerspel in lage resolutie.

Bron: Tesla
Bron: Tesla

Het ontwerp van de Cybertruck is deels geïnspireerd op de James Bond-film The Spy Who Loved Me, aldus Tesla-topman Elon Musk. Daarin reed 007 in een Lotus Esperit die transformeerde in een onderzeeër. Musk was zo verliefd op de auto dat hij er in 2013 bijna een miljoen dollar voor neertelde bij een veiling.

Andere inspiratiebronnen voor de Cybertruck zijn de voertuigen in de sciencefictionfilm Blade Runner en de Warthog, een militaire jeep uit het computerspel Halo.

Tot nu toe zijn andere autofabrikanten niet meegegaan in de Cybertruck-hype. Maar dankzij het Britse leasebedrijf Leasing Options kunnen we nu toch bekijken hoe enkele populaire modellen eruit zouden zien met een hoekig ontwerp: de Mini Cooper, Volkswagen Kever, Jaguar F-Type, Bugatti Veyron en Range Rover Evoque.


De Mini Cooper heeft dankzij zijn compacte formaat en ronde koplampen een aaibaar uiterlijk. Maar als Cybertruck lijkt de kleine auto ineens op een racemonster.

Bron: Leasing Options
Bron: Leasing Options

De ronde vormen van de Volkswagen Kever zijn verdwenen. De 'Cyberbeetle' heeft een brede neus, hoekige wielkasten en een zonnepaneel op het dak. De klassieke wieldoppen zijn gebleven.


De F-Type van Jaguar is an sich al een sportieve bolide. Maar met de agressieve lijnen van het hoekige ontwerp ziet de sportwagen er nog een tikje vlotter uit.

Bron: Leasing Options
Bron: Leasing Options

De Bugatti Veyron, ooit de snelste productieauto ter wereld, kan met de aerodynamica van de Cybertruck mogelijk nog sneller.

Bron: Leasing Options
Bron: Leasing Options

De Range Rover Evoque is er misschien wel het meest op vooruit gegaan met een Cybertruck-achtig ontwerp. En hij kan offroad, waar Tesla zich nog moet bewijzen.

Bron: Leasing Options
Bron: Leasing Options

Tesla's Cybertruck is de iPhone van de autobranche

De Cybertruck en vergelijkbare ontwerpen zijn nog niet volop in het verkeer te zien, maar dat is volgens marketingdirecteur Mike Thompson van Leasing Options een kwestie van tijd. In gesprek met Business Insider vergelijkt hij de pick-uptruck met de onthulling van de eerste iPhone in 2007.

"Wat me het meest bevalt aan de Cybertruck is dat het andere automakers dwingt om te innoveren", zegt Thompson. "Eens in de zoveel tijd komt er een auto voorbij die iedereen aan het denken zet."

Lees meer: