In november onthulde Tesla de Cybertruck, een gepantserde pick-uptruck die opzien baarde door zijn hoekige ontwerp. De goedkoopste versie kan ruim 400 kilometer rijden op een volle accu en kost 39.900 dollar, omgerekend ruim 36.000 euro.

De Russen achter het YouTube-kanaal Pushka Garazh (vrij vertaald: wapengarage) hebben een replica van de Cybertruck gebouwd. Daarvoor gebruikten ze een oud barrel van een van de YouTubers.

Van een afstandje lijken beide wagens behoorlijk op elkaar. Niet slecht voor een project dat slechts 80.000 roebel (omgerekend bijna 1.200 euro) kostte. Het grootste verschil: de nep-Cybertruck is niet elektrisch.

De Russische YouTubers hebben hun Cybertruck naar verluidt te koop gezet voor 666.666 roebel, omgerekend ruim 9.600 euro.

Kijk mee hoe ze een replica bouwden van Tesla’s nu al iconische pick-uptruck en de reacties die ze kregen tijdens een ritje over Russische wegen.


Het trio achter het YouTube-kanaal Pushka Garazh gebruikte dit tweedehandsje om hun kopie van de Cybertruck te bouwen.

Bron: Pushka Garazh/YouTube

Het YouTube-kanaal Pushka Garazh staat bekend om goedkope ombouwprojecten van oude auto's. Als basis voor de nep-Cybertruck gebruikte het trio een Lada Samara, een personenauto van de Russische autofabrikant AvtoVAZ die van 1985 tot eind 2013 van de band rolde.


De YouTubers bedekten de auto in plaatstaal en spoten de bolide met metallic verf om dezelfde futuristische uitstraling te creëren.

Bron: Pushka Garazh/YouTube

De replica is bijna twee meter korter dan de echte Cybertruck. De nieuwste Tesla heeft een lengte van 5,9 meter, terwijl de YouTubers zich hielden aan de afmetingen van de Lada Samara die net iets meer dan 4 meter lang is.


De YouTubers hebben allerlei details toegevoegd om de nep-Cybertruck zo echt mogelijk te maken. Groot minpunt: de omgebouwde Lada heeft geen deuren, dus wie achter het stuur wil kruipen moet via de kofferbak naar binnen.

Bron: Pushka Garazh/YouTube

Pushka Garazh heeft wieldoppen met het logo van Tesla op de wagen gezet en over de achterkant van de nep-Cybertruck loopt een horizontaal remlicht.

Zo op het oog is het een redelijk geslaagde imitatie, maar er zijn grote verschillen. Tesla's Cybertruck is volledig elektrisch, terwijl de Russische variant op benzine rijdt. En de replica heeft geen deuren.

Maar op sommige details hebben de YouTubers dan wel weer gelet. Zo heeft hun zelfgebouwde Cybertruck geen zijspiegels, net als de echte.


Van een flinke afstand trappen sommige mensen er misschien in.

Bron: Reuters; Pushka Garazh/YouTube

De Cybertruck-replica is al gespot op wegen rond Moskou. Op sociale media leidde dat tot opgewonden berichten, omdat de echte Cybertruck pas in 2021 in productie gaat.


Bekijk hieronder de volledige video waarin Pushka Garazh de Tesla Cybertruck nabouwt.

Lees meer: