• Chinese ambtenaren mogen hun Tesla niet parkeren op de parkeerplaats van overheidsinstanties, zeggen bronnen tegen Reuters.
  • Camera’s in Tesla’s zijn bedoeld om de bestuurder te helpen parkeren, maar sommige Chinese functionarissen zijn bezorgd over de veiligheid.
  • Tesla voelt de hete adem van de Chinese toezichthouder in zijn nek.

Sommige Chinese ambtenaren is te verstaan gegeven hun Tesla niet op het terrein van hun werkgever te parkeren. Dit met het oog op veiligheid die in het geding zou zijn doordat de Tesla’s zijn uitgerust met camera’s, meldt persbureau Reuters.

Managers van tenminste twee overheidsinstellingen in Beijing en Sjanghai hebben hun ondergeschikten gezegd dat hun Tesla’s niet meer welkom zijn op de parkeerplaats van hun werkgever.

Onduidelijk is of het verbod officieel beleid is of dat het hier om eigen initiatieven gaat van leidinggevenden van specifieke kantoren. Volgens de bronnen heeft het verbod alleen betrekking op Tesla’s.

Met het oog op het precaire karakter van de kwestie wil Reuters de bronnen niet te onthullen.

In maart kregen enkele voertuigen van Tesla al een toegangsverbod voor sommige militaire locaties. Ook hier werd gezegd dat de camera's van de voertuigen een veiligheidsrisico vormen.

Tesla's zijn voorzien van camera's om de bestuurder te helpen inparkeren en van rijbaan te wisselen. CEO Elon Musk van Tesla zei eerder dat data verzameld worden om technologie voor autonoom rijden te ontwikkelen.

De autofabrikant staat mogelijk regelgeving door de Chinese overheid te wachten. Chinese toezichthouders hebben in februari besprekingen gehouden met vertegenwoordigers van Tesla na een reeks van klachten door consumenten over de veiligheid van de auto's.

Het Chinese Voorlichtingsbureau van de Staatsraad, dat de media te woord staat uit naam van de Chinese regering, kon niet direct reageren op verzoeken van Reuters.

LEES OOK: Tesla laat nieuwe fabriek bij Berlijn bouwen door 350 Poolse bouwvakkers – die draaien diensten tot 14 uur en krijgen karig betaald