Als je het over Tesla hebt, komt een tekort aan reikwijdte zelden tot nooit ter sprake. Maar toch lijkt het erop dat de Amerikaanse autofabrikant het als een potentieel probleem ziet dat opgelost moet worden. Niet met grotere batterijen of misschien zelfs solid state-batterijen, maar met een aanhanger met zonnepanelen.

Tesla is aanwezig op de IdeenExpo in het Duitse Hannover. Daar heeft het onder andere een opengesneden Tesla Model Y staan, waardoor het nieuwe 4680-batterijpakket goed te zien is.

Maar dat is niet alles, want buiten staat er een aanhanger met zonnepanelen en een Starlink-schotel opgesteld, natuurlijk voorzien van een groot Tesla-logo, blijkt uit de Tweet van Tesla_Adri.

Het is nog onduidelijk waarom Tesla de aanhanger tentoonstelt, of überhaupt wat het doel van het trekkarretje is.

De uitklapbare zonnepanelen lijken vrij klein en zouden onder optimale omstandigheden maximaal 2,7 kW per dag kunnen genereren. Dat is omgerekend zo'n 75 kilometer reikwijdte in een Tesla, schrijft website Electrek.

Een andere logische verklaring is dat het simpelweg een showmodel is om de technologie van Elon Musk's bedrijven naast de Tesla-voertuigen te tonen. Tesla verkoopt zelf ook zonnepanelen en thuisbatterijen, en SpaceX - het ruimtebedrijf van Musk - heeft internet via de Starlink-schotel in de aanbieding.

Daarmee lijkt het er ook zeker niet op dat Tesla de aanhanger ooit in productie zou nemen. Al zou het toch een oplossing kunnen zijn voor mensen die hun auto schoner willen laden, maar geen ruimte hebben voor zonnepanelen.

Overigens speelde Musk eerder ook met het idee om zonnepanelen op de auto's te plaatsen. In 2019 tweette hij nog dat zonnepanelen een optie zouden worden op de Cybertruck. Daarmee zou de pickup zo'n 50 tot 60 kilometer per dag kunnen laden. Of dat zonnepaneel ook op het uiteindelijke productiemodel te bestellen zal zijn, is nog niet duidelijk.

LEES OOK: Topman Volkswagen denkt ‘verzwakt’ Tesla in 2025 voorbij te scheuren