Caroline Wozniacki is één van de beste tennisspelers ter wereld.

Ze heeft mega-deals met merken als Adidas en Godiva, én staat in Forbes’ lijst met best betaalde vrouwelijke atleten. Tussen juni 2015 en juni 2016 verdiende ze volgens het blad een luttele acht miljoen dollar.

Toch gebruikt ze nog altijd het geldadvies dat haar vader haar op jonge leeftijd gaf.

In een brief aan haar jongere zelf, geplaatst op The Players’ Tribune en Business Insider, vertelt Wozniacki over de autoritjes om 6.00 uur naar de tennisclub met haar vader.

“Tijdens je jeugd benadrukt papa keer op keer dat je goed moet nadenken over wat jij leuk vindt om te doen of mee bezig te zijn. Vervolgens, wat het antwoordt ook is, moedigt hij je aan om een plan van aanpak te maken voor hoe je hier succesvol in kunt worden”, schrijft Wozniacki.

Een van de dingen die om een plan vragen, is geld. Zo schrijft ze:

"Als jonge vrouw heb je het met hem hebben over je financiële toekomst. Wanneer je hem vertelt dat je altijd al geïnteresseerd bent geweest in vastgoed, vindt hij dat fantastisch. Je gaat verschrikkelijk veel reizen voor toernooien, dus het idee van een stuk eigen land met een mooie huis waar je kunt relaxen spreekt je enorm aan."

"Papa begrijpt dat. Hij heeft je altijd gewaarschuwd voor riskante investeringen, hij vindt het fijn om te horen dat je wil investeren in een wat veiligere optie. 'Als je slim bent', zal pap zeggen, 'dan weet je vanaf nu dat je op zijn minst altijd een dak boven je hoofd hebt'."

"Hij leert je de waarde van voorzichtig zijn begrijpen en het voordeel van wat achter de hand hebben. Hij verkondigt dat het belangrijk is om geen slechte beslissingen te maken die van invloed kunnen zijn op het leven van je kinderen en hun kinderen. 'Jij kan de toekomst van je familie voor generaties lang veiligstellen als je voorzichtig bent', zegt hij. En daar heeft hij gelijk in."

"Dus, in jouw verschiet liggen geen mega-jachten. Geen jetpacks. Geen Fabergé-eieren."

Toch mag ze van zichzelf wel wát geld uitgeven. Specifieker: een Ferrari. Maar ééntje. "Niet zes", zo schrijft ze. "En niet een originele Rothko of een zeilboot. Geen willekeurige dure dingen." Ze vult aan:

"Je moet écht van iets houden als je er bakken geld aan uit wil geven, Caroline."

"Als je het doet, dan moet je er goed over nadenken. Kun je deze aankoop doen zonder schade te brengen aan je financiën op de lange termijn, dan is het oké om jezelf af en toe te belonen."

"Je houdt van die auto."

"Dus koop hem. Je bent een mens en je hebt er extreem hard voor gewerkt. Je mag jezelf dit cadeau geven."

"Leef vervolgens een tijdje weer wat zuiniger. Onthoud de rest van je leven de zakelijke lessen van papa. Je weet wel, die hij je vroeger vertelde toen hij je om zes uur 's morgens naar de tennisclub bracht."

Lees de volledige brief op The Player's Tribune.

LEES OOK: Deze 28-jarige verkocht zijn bedrijf voor $54 miljoen aan Snapchat en leeft sindsdien alsof hij niets te makken heeft