Premium content ophalen
  • Socialmediaplatform Reddit gaat donderdag in de VS naar de beurs en mikt op een waardering van ruim 6 miljard dollar.
  • Hoe succesvol Reddit als beursgenoteerd bedrijf wordt, hangt af van de omzet die het bedrijf uit de advertentiemarkt haalt.
  • Adverteerders zeggen dat Reddit meer moet doen om zichzelf overtuigend neer te zetten als een alternatief voor Meta en Google.
  • Lees ook: Reddit kondigt beursgang aan na deal over dataverkoop aan Google voor training AI-model

Reddit gaat naar donderdagmiddag 21 maart naar de beurs in de VS. De introductiekoers van het aandeel is op 34 dollar gezet, wat het Amerikaanse socialmediaplatform een waardering geeft van 6,4 miljard dollar.

Techinvesteerders volgen de beursgang nauwgezet om erachter te komen of Reddit de toon kan zetten voor andere beursintroducties van techbedrijven later dit jaar. Techbedrijven en -beleggers zijn ook benieuwd of het Reddit gaat lukken om te groeien op de advertentiemarkt in een online omgeving die wordt gedomineerd door Google, Meta en Amazon.

Reddit staat op de achtste plek van meest bezochte websites ter wereld, stelt financieel adviseur Semrush. Het socialmediaplatform zegt 73 miljoen dagelijks actieve gebruikers te hebben, maar wist nog niet door de omzetgrens van 1 miljard dollar per jaar te breken.

Premium content ophalen