• De masteropleiding Strategic Management is dit jaar de meest gewilde studie onder werkgevers, blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van carrièreplatform Magnet.me.
 • Studenten uit Rotterdam blijken sowieso erg in trek. Ook dit jaar is de Erasmus University Rotterdam hofleverancier in de top vijftig.
 • Magnet.me ziet in 2021 ook duidelijk meer ICT-studies in de lijst.

Als je een master Strategic Management hebt gedaan aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, dan moet je even over je schouder kijken. Volgens carrièreplatform Magnet.me staan er namelijk werkgevers voor jou in de rij. Of ze vallen over elkaar heen om jouw aandacht.

Het is een opmerkelijke uitkomst van het jaarlijks onderzoek van Magnet.me dat dinsdag werd gepubliceerd.

Afgelopen jaar stond masteropleiding Strategic Management van de Erasmus Universiteit nog op de zeventiende plek op de lijst. Al stonden er toen ook al twee ‘strategische’ studies in de top tien van het wenslijstje van werkgevers.

Dit is de top 10 van het onderzoek in 2021:

 1. Strategic Management (Master) – Erasmus University Rotterdam
 2. Business Administration (Master) – TIAS School for Business and Society
 3. Econometrics and Operations Research (Master) – Vrije Universiteit Amsterdam
 4. Business Information Management (Master) – Erasmus University Rotterdam
 5. Complex Systems Engineering and Management (Master) – Delft University of Technology
 6. Finance (Master) – University of Amsterdam
 7. Engineering and Policy Analysis (Master) – Delft University of Technology
 8. Financial Economics (Master) – Erasmus University Rotterdam
 9. Finance & Investments (Master) – Erasmus University Rotterdam
 10. Business Administration (Master) – University of Amsterdam

De resultaten zijn gebaseerd op het aantal keer dat studenten die op het carrièreplatform staan ingeschreven zijn benaderd door recruiters.

Op de tweede plek staat dit jaar de opleiding Business Administration aan de TIAS School for Business and Society en op de derde plek de masteropleiding Econometrics and Operations Research van de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Rotterdam staat bovenaan

Waarom Strategic Studies van de Erasmus Universiteit in een jaar opeens naar de top is gestegen, kan Magnet.me mede-oprichter Laurens van Nues niet zeggen. "Wat ik zie is dat Business-studies erg in trek zijn en dit past in dat plaatje. Met dit soort studies kom je in aanmerking bij heel veel banen en traineeships", vertelt Van Nues aan de telefoon.

Ook dit jaar blijken Rotterdamse studies weer erg in trek te zijn bij werkgevers, laat het onderzoek van Magnet.me zien. Dit jaar krijgt de Erasmus Universiteit elf noteringen (vorig jaar vijftien) en blijft ook de TU Delft populair met tien vermeldingen (vorig jaar zes).

In de top tien van meest populaire studies onder werkgevers zijn dit jaar vrijwel alleen economische, financiële en managementstudies te vinden. Vorig jaar waren ICT-opleidingen een stuk populairder.

Veel meer oog voor technische beroepen

Toch valt het Van Nues op dat dit jaar wel meer gezocht wordt naar technische en datagerelateerde arbeidskrachten. Hij wijst erop dat voor het eerst ook een Artificial Intelligence-studie in de lijst staat.

De TU Delft staat bijna twee keer zo vaak met gewilde studies in de top vijftig van populaire studies, vertelt Van Nues. "Ik denk dat we zien dat de rol van technologie in de maatschappij het afgelopen jaar een hoge vlucht heeft genomen met corona. We zitten allemaal meer op Zoom en winkelen online. Daar moet ook personeel voor komen en dat zien we terug in de lijst."

Het onderzoek van Magnet.me naar populaire studies is dit jaar representatiever dan in 2020. "Een jaar geleden hadden bijna alle werkgevers hun aannamebeleid op stop gezet vanwege de coronapandemie", vertelt Van Nues. Hij ziet dat het aantal vacatures op het platform nu al op het niveau is van heel 2019. "De kans is groot dat het aantal vacatures dit jaar groter gaat zijn dan in 2019."

Hieronder is de hele top vijftig van het Magnet.me-onderzoek te zien.


[activecampaign form=20]

LEES OOK: Aan ruim 2.000 hr-professionals werd gevraagd welke kleur je NIET moet dragen tijdens een sollicitatiegesprek – dit is waarom je oranje moet mijden