• Techbedrijf ByBorre heeft 16,9 miljoen euro opgehaald bij investeerders, zo laat de startup weten in een persbericht.
  • Het bedrijf biedt kledingmakers een platform voor de selectie en inkoop van duurzaam textiel.
  • Staatsinvesteerder Invest-NL doet mee aan de kapitaalronde.
  • Lees ook: Fairphone haalt €49 miljoen op bij investeerders

Techbedrijf ByBorre heeft 16,9 miljoen euro opgehaald bij investeerders, zo laat de startup weten in een persbericht. Het bedrijf levert een platform waarop kledingmakers hun textiel kunnen selecteren op basis van duurzame grondstoffen.

Het groeigeld is afkomstig van een grote groep geldschieters. De zogeheten Serie B-ronde wordt geleid door staatsinvesteerder Invest-NL en VP Capital, de investeringsmaatschappij van de vermogende familie Van Puijenbroek. Daarnaast investeert een groep particuliere geldschieters in Byborre, onder wie Henk Jan Beltman (Tony Chocolonely), Geert-Jan Smits (Flinders) en Hubs-ondernemers Bram de Zwart en Brian Garret.

Welk belang ByBorre voor de miljoenen weg heeft moeten geven, maakt het bedrijf niet bekend. Byborre wil het groeikapitaal inzetten om te groeien in buitenlandse markten, waaronder de Verenigde Staten, Scandinavië en Italië. Ook wil het bedrijf extra investeren in zijn platformtechnologie.

In 2020 investering van €3,2 miljoen

ByBorre haalde in 2020 nog 3,2 miljoen euro op bij investeringsmaatschappijen Shift Invest en het Amsterdams Klimaat en Energiefonds.

Welke omzet ByBorre draait, maakt het bedrijf tevens niet bekend. In het meest recente jaarverslag over 2021 dat de holding bij de Kamer van Koophandel (KvK) heeft gedeponeerd, zit geen winst- en verliesrekening. In dat jaar had het bedrijf een negatief eigen vermogen van zo'n 83.000 euro. In 2020 had het bedrijf nog zo'n 1,5 miljoen euro aan eigen vermogen.

LEES OOK: Nederlandse startups goed voor 130.000 banen, maar het kan nog beter