De vergoedingen voor stages zijn in 2023 gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van Magnet.me, een online carrière netwerk voor studenten, starters en werkgevers, dat ieder jaar kijkt naar de stagevergoedingen en trends rond stages.

Gemiddeld genomen krijgen stagiairs de hoogste stagevergoedingen bij accountants. Maar de beste betaalde stage is dit jaar bij een bank te vinden.

Stagevergoedingen voor hoger opgeleiden van de universiteit en het hbo liggen volgens de gegevens van van Magnet.me in 2023 gemiddeld op 573 per maand. Dat is 3,7 procent hoger dan in 2022.

Lees ook: Dit zijn de meest populaire secundaire arbeidsvoorwaarden: 13e maand scoort het best!

Stage bij accountant gemiddeld genomen best betaald

De sterkste stijging van stagevergoedingen vond dit jaar plaats bij accountancy-bedrijven. Gemiddeld is de stagevergoeding in deze sector 788 per maand en dat is liefst 21 procent hoger dan in 2022.

Volgens Laurens van Nues, medeoprichter en CEO van Magnet.me, komt dit deels door een tekort aan accountants op de arbeidsmarkt. “De vraag naar accountants groeit, zeker nu we in een kleine economische krimp zitten, met als gevolg dat met name grote spelers in de industrie stagevergoedingen zichtbaar verhogen om zo makkelijker talent aan te kunnen trekken”.

Een andere sector waar de stagevergoedingen flink zijn gestegen is de financiële dienstverlening. Daar gingen de maandelijkse vergoedingen gemiddeld met 19 procent omhoog.

Na accountancy is consultancy de sector waar het best betaald wordt, met gemiddeld 724 euro per maand voor een stage. De advocatuur, die lang bovenaan stond, op de lijstjes van Magnet.me, staat derde met een gemiddelde stagevergoeding van 699 euro per maand.

De hoogste vergoeding voor een individuele stage in 2023 was volgens Magnet.me te vinden bij de bank BNP Paribas. Voor een stage Banking/Corporate Coverage kon een stagiair een maandelijkse vergoeding van 1.400 euro krijgen.

Op de tweede plaats staat de stage Brand Management multinational Procter & Gamble, met een maandelijkse vergoeding van 1.200 euro.

Bekijk hieronder het overzicht van de 10 best betaalde stages voor hogeropgeleiden van 2023.

LEES OOK: De beste betaalde stage van 2022 betaalt €1.600 per maand: zo ziet de top 10 eruit