• S&P Dow Jones Indices lanceert nieuwe cryptocurrency-indexen.
  • Daarmee worden bitcoin en ethereum naar de handelsvloeren van Wall Street gebracht.
  • De nieuwe indexen zijn de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index en S&P Crypto Mega Cap Index.

Cryptomunten als bitcoin en ethereum krijgen vastere grond op de traditionele handelsvloeren. S&P Dow Jones Indices maakte bekend nieuwe cryptocurrency-indexen te lanceren, waarmee de digitale munten naar de handelsvloeren van Wall Street worden gebracht.

De nieuwe indexen zijn de S&P Bitcoin Index, S&P Ethereum Index en S&P Crypto Mega Cap Index. De lijst zal later dit jaar worden uitgebreid met extra munten, zo meldt de divisie van de financiële dataleverancier S&P Global.

Het plan voor een crypto-index stamt uit december vorig jaar. Toen zei S&P Dow Jones dat zijn indexen meer dan 550 van de meest verhandelde munten wil omvatten.

Volgens het hoofd strategie van S&P Dow Jones Indices, Peter Roffman, zijn traditionele financiële markten en digitale activa niet langer “elkaar uitsluitende markten”.

Bitcoin, de populairste digitale munt, heeft de laatste maanden stevig aan waarde gewonnen. Dat kwam onder meer door uitgesproken steun van bedrijven als Tesla en Bank of NY Mellon.

De digitale munt ether brak onlangs voor het eerste door de grens van 3000 dollar heen. De op één na grootste cryptomunt na bitcoin is momenteel zo'n drie keer meer waard als aan het begin van jaar.

[activecampaign form=28]

Lees meer over beleggen in cryptomunten: