• De digitale munt ether heeft een nieuw recordniveau bereikt boven de 3.000 dollar.
  • Technische analisten wijzen er al een tijdje op dat cryptomunt ether op weg was om de grens van 3.000 dollar te doorbereken.
  • De koers van de bitcoin stond maandagochtend op ongeveer 58.000 dollar.

De digitale munt ether, die bij het ethereum-netwerk hoort, heeft weer een nieuw recordniveau bereikt. De op één na grootste cryptomunt na bitcoin tikte maandagochtend een waarde aan van 3.017 dollar. Daarmee is ether meer dan drie keer zoveel waard als aan het begin van jaar.

Technische analisten wijzen er al een tijdje op dat cryptomunt ether op weg was om de grens van 3.000 dollar te doorbereken.

Ether is dit jaar meer dan 300 procent gestegen en overtreft daarmee de 95 procent stijging van de grootste cryptomunt, de bitcoin.

Lees ook: Een technisch analist legt uit waarom ethereum momenteel kansrijker is dan de bitcoin als belegging – en hoe hij crypto’s analyseert

De bitcoin wordt door fans tegenwoordig vaak aangeprezen als een vorm van 'digitaal goud', ofwel een beleggingen om waarde te behouden. Al zijn er ook critici die dit betwijfelen.

Lees ook: Topeconoom Peter Schiff vindt de bitcoin waardeloos en verklaart zijn 18-jarige zoon voor gek omdat die er geld in steekt

Ethereum fungeert als een gedecentraliseerd platform gebaseerd op de blockchaintechnologie waarmee transacties van geld of documenten kunnen plaatsvinden en mikt op bredere gebruikstoepassingen.

Afgelopen week publiceerde de Europese Investeringsbank (EIB) bijvoorbeeld een rapport over de mogelijkheid om digitale verkoop van obligatieleningen te lanceren via het ethereum-blockchainnetwerk.

Een belangrijke uitdaging voor ethereum ligt bij praktische kwesties rond hoge transactiekosten op het ethereumnetwerk.

De koers van de bitcoin stond maandagochtend op bijna 58.000 dollar. Bitcoin is nog altijd de grootste cryptomunt met een totale marktwaarde van ruim 1.000 miljard dollar, tegen een marktwaarde voor 355 miljard dollar voor ether. Hiermee is ether in omvang de tweede cryptomunt.

[activecampaign form=28]

LEES OOK: Beleggen in ERC20-tokens is steeds makkelijker, ondanks de risico’s – zo koop je altcoins op de ethereum-blockchain