De koers van shiba inu sprong 13 procent omhoog nadat een grote crypto-investeerder biljoenen tokens van de meme-coin kocht.

De grote koper, beter bekend als een cryptowalvis, kocht 4 biljoen tokens voor ongeveer 136 miljoen dollar (zo’n 120 miljoen euro). Dit blijkt uit gegevens van whalestats, die ethereum-portefeuilles volgt maar handelsplatformen en projecten uitsluit. Coindesk meldde de aankoop als eerste.

Ongeveer een kwart van de portefeuille van de walvis – die in totaal een half miljard dollar waard is – bestaat nu uit shiba inu coin. Metaverse-tokens van Decentraland, Gala en Sandbox vormen ook een groot deel van de portefeuille, samen met stablecoin tether.

Shiba inu bereikte z’n piek in oktober en is sindsdien aanzienlijk gedaald. Dat geeft walvissen de kans om de dip te kopen. Eerder deze maand kocht een walvis 50 miljard tokens om het totale bezit van zijn portefeuille op ongeveer 1,67 biljoen shiba inu te brengen, meldde Insider eerder. Een andere walvis kocht ongeveer 100 miljard van de tokens. 

Minder dan een cent waard

Een individueel shiba inu-token is nog steeds minder dan een cent waard. Maar desondanks is het volgens de ranglijst van Coinmarketcap de dertiende grootste cryptocurrency naar marktwaarde. Daarmee staat hij net onder zijn meme-voorganger dogecoin.

Shiba inu coin, vernoemd naar de Japanse hond, is een op ethereum gebaseerd alternatief voor dogecoin. Het werd in augustus 2020 opgericht door een persoon genaamd Ryoshi. Hij wilde weg van "rigide sociale structuren en traditionele denkwijzen," en wilde van de munt "een experiment in gedecentraliseerde spontane gemeenschapsopbouw" maken, meldde Insider eerder. 

Volgens crypto.com steeg de waarde van de token binnen een jaar met een belachelijke 53 miljoen procent. 

LEES OOK: Deze 3 ‘proof-of-stake’ altcoins zijn volgens een blockchainexpert kansrijk op lange termijn, maar de shiba inu coin absoluut niet