Scheidsrechter Björn Kuipers voegt begin 2019 een nieuwe supermarkt toe aan zijn zaak. De ondernemer runt nu al succesvol een Jumbo in Oldenzaal en daar komt een tweede filiaal bij in het nabijgelegen Denekamp.

In de rest van Nederland mag Björn Kuipers vooral bekend staan als scheidsrechter op het hoogste niveau, in Oldenzaal kom je hem gewoon tegen in de supermarkt. Althans, als je je boodschappen haalt bij de Jumbo in de Twentse plaats.

Het vak van scheidsrechter is verre van Kuipers’ hoofdbezigheid: hij heeft het veel drukker met het runnen van de winkel. Die bezit hij samen met zijn vrouw Marlies. Het paar heeft ook een ‘haarstudio’.

Kuipers krijgt het waarschijnlijk nog drukker, want volgend jaar opent Kuipers een nieuwe Jumbo in Denekamp in een supermarkt die nu nog de EMTÉ-formule volgt. Dat meldt de Twentsche Courant Tubantia.

Kuipers heeft diverse supermarkten

Kuipers (45) bestiert al decennia supermarkten in de regio. Zijn vader was al eigenaar van meerdere supermarkten en Kuipers zelf runde drie C1000-vestigingen tot 2014.

Jumbo lijfde C1000 zes jaar geleden in, nadat Albert Heijn al andere delen van het bedrijf had opgekocht. De Brabantse formule bouwde veel bestaande locaties van C1000 om. Kuipers was franchisenemer bij C1000 en zette die rol voort met Jumbo.

Beide werkzaamheden leggen Kuipers geen windeieren. Het vermogen van zijn BV bedraagt volgens de jaarrekening van 2016 zo'n 11,5 miljoen euro. De supermarkt maakt jaarlijks een miljoenenwinst.

Met zijn fluitklussen voor de KNVB, UEFA en FIFA verdient Kuipers ook nog eens twee keer een modaal salaris. Voor zijn optredens in de Eredivisie krijgt hij 50.000 tot 70.000 euro per jaar. Aan het WK van 2014 in Brazilië hield Kuipers 25.000 euro over.

Ten slotte kwam er in 2016 een boek uit getiteld Björn en kun je de ondernemende scheidsrechter inhuren als spreker.

LEES OOK: Björn Kuipers is topscheidsrechter én miljonair – dit is zijn levensverhaal