Bij een onlangs uitgevoerde vouwtest van de nieuwste Samsung Galaxy Fold werd het toestel maar liefst 120.000 opgevouwen voordat het scherm begon te barsten.

CNET publiceerde onlangs een YouTube-video waarin te zien was hoe de Galaxy Fold de ‘test’ onderging. Daarmee wilde de techsite de claim van Samsung onderzoeken dat de Fold het openvouwen en dichtklappen 200.000 keer volhoudt.

Eigenlijk moeten we het geen test noemen, maar een brute 14 uur durende middeleeuwse marteling.

Als je het geluid van de video beluistert, hoor je dat de machine de Galaxy Fold steeds hard dichtslaat. Misschien doe je dit af en toe als je haast hebt, maar het is onwaarschijnlijk dat iemand de Fold zo vaak zo hard dicht zou klappen, laat staan 14 uur achter elkaar.

Dit was geen nabootsing van menselijk gedrag, daarom was het extra verbazingwekkend dat de Galaxy Fold de test van CNET zo lang wist te overleven.

Ter vergelijking is hier een filmpje van de test die Samsung zelf heeft uitgevoerd waarvan het bedrijf zegt dat het toestel het opvouwen en uitklappen 200.000 keer kan doorstaan. Die test is veel minder barbaars en lijkt meer op hoe een gewoon mens het toestel zal opvouwen:

Je kunt hieronder de hele video van de CNET-test zien:

Lees ook op Business Insider

Er is veel aandacht voor de nieuwe Galaxy Fold, omdat de eerste versie die in april op de markt veel te snel gebreken vertoonde in handen van reviewers. Samsungs eerste opvouwbare smartphone komt niet uit in Nederland.

Lees meer: