CEO Sam Altman van softwarestartup OpenAI besloot na slechts tien minuten praten met ondernemer Alex Blania dat hij wilde meewerken aan het Worldcoin Project, een cryto-startup die met een oogbalscanner biometrische gegevens van alle mensen in de wereld wil vastleggen.

Altman is inmiddels wereldberoemd als de man achter de populaire AI-bot ChatGPT, die uit de koker van OpenAI komt. Tijdens een webinar met FT Partners gaf hij donderdag aan dat hij vaak snel beslist of hij ergens wel of niet mee door wil en dat dit hem dit het overgrote deel van de tijd goed bevalt.

“Een van de dingen die ik keer op keer in mijn leven heb gedaan, is dat ik met 90 procent precisie binnen tien minuten kan zeggen of ik met iemand wil werken, of ik denk dat iemand de potentie heeft om uitzonderlijk te zijn”, zei Altman bij het webinar.

Sam Altman opereert als een durfinvesteerder

Altman ontwikkelde het vermogen om binnen enkele minuten belangrijke zakelijke beslissingen te nemen toen hij investeerder bij durfkapitalist Y Combinator. “Daar deden we interviews van 10 minuten voordat we besloten in welke bedrijven te investeren”, legde Altman uit. Op die manier koos hij voor investeringen in bedrijven als Airbnb, Dropbox en Reddit.

Altman verduidelijkte zijn punt door te verklaren dat mensen waar hij uren over twijfelde doorgaans geen "fijne mensen om mee te werken" bleken.

De korte tijd die de CEO nodig heeft om een zakelijke beslissing te nemen, bepaalde ook dat hij wilde samenwerken met Blania aan Worldcoin. "Ik was er zeker van dat Alex exceptioneel was. Ik wilde met hem samenwerken", aldus Altman. Maar het gesprek tussen de twee was niet na 10 minuten over, het werd een urenlange wandeling waarbij "veel andere interessante dingen besproken werden."

Altman ging tijdens het webinar ook nog in op de doelstellingen die hij voor OpenAI en Worldcoin heeft. "Voor mij zijn Worldcoin en OpenAI nog verre van succesvol", verklaarde de CEO. Maar uiteindelijk hoopt hij wel dat vrijwel de hele wereldbevolking - ongeveer 8 miljard mensen - gebruik zal maken van ChatGPT.

Blania was wat conservatiever en tekent voor een miljard gebruikers van Worldcoin.

LEES OOK: De grote man achter ChatGPT promoot Worldcoin: een cryptoproject waarmee je kunt bewijzen dat je mens bent, in een wereld vol AI-tools zoals…ChatGPT