Er zijn de laatste jaren heel wat spelers op het wereldtoneel bijgekomen. Denk aan de Britse premier Rishi Sunak en de Amerikaanse president Joe Biden. Toch blijft Mark Rutte een van de langste wereldleiders.

En dat kan in z’n voordeel werken. Lange politici doen het namelijk doorgaans beter bij kiezers, blijkt uit onderzoek naar kiezersgedrag van psychologen. Dit komt mede doordat veel mensen onbewust een verband leggen tussen lengte en leiderschapskwaliteiten: hoe langer, hoe beter als leider.

Dit betekent echter niet dat wereldleiders in de praktijk altijd bovengemiddeld lang zijn. De verschillen in lengte zijn groot. Zo zit er tussen de Ierse en Servische president maar liefst 40 centimeter.

Overigens is niet altijd officieel bekend hoe lang politici zijn. Vaak wordt er een schatting gemaakt op het moment dat politieke leiders naast andere bekende politici of beroemdheden staan van wie de lengte wel bekend is.

Benieuwd wie extra beenruimte moet boeken en wie net in de achtbaan bij de Efteling mag? Bekijk dan de slideshow hieronder!

14 wereldleiders langs de meetlat: Rutte op tweede plaats met 1,90 meter

LEES OOK: Miljardairs als Elon Musk willen de mensheid redden door veel superieure kinderen te verwekken – een intelligente elite moet daarbij het voortouw nemen