Een luxe ruimtevaartbedrijf gaat ruimtereizen combineren met chique eten.

SpaceVIP werkt samen met de Deense topchef Rasmus Munk aan een menu voor een reis in de stratosfeer in een ruimteballon, meldt persbureau Bloomberg. De prijs? Bijna 500.000 dollar per ticket.

“Passagiers zullen opstijgen tot 30 kilometer boven zeeniveau”, laat SpaceVIP weten op Instagram, “waar ze zullen dineren terwijl de zon opkomt boven de kromming van de aarde.”

Het vaartuig biedt plaats voor zes passagiers en zal volgend jaar zijn eerste reis maken. De testvluchten beginnen volgende maand en er is veel vraag naar.

"Er zijn al tientallen mensen die grote belangstelling hebben voor deze unieke ervaring", zegt oprichter Roman Chiporukha van SpaceVIP tegen Bloomberg. "Met de zes stoelen die we beschikbaar hebben, hopen we alle passagiers een plek te kunnen laten reserveren in de komende weken."

Dineren in de stratosfeer met speciaal ruimtemenu

Rasmus Munk is chef en mede-eigenaar van Alchemist, een restaurant in Kopenhagen met twee Michelinsterren. Hij stelt het menu geheel in stijl met "op aerogel geïnspireerd eten en ingekapseld aroma".

De reis vindt plaats in het ruimtevaartuig Spaceship Neptune, een ballon met cabine die is ontworpen door de in Florida gevestigde startup Space Perspective. Het ruimtevaartuig wordt aangedreven met waterstof in plaats van met raketten.

Elke passagier krijgt een op maat gemaakte outfit van het Franse modehuis Ogier. Een deel van de opbrengst van de reizen gaat naar The Space Prize, dat jonge vrouwen wil helpen aan een carrière in de ruimtevaart

LEES OOK: We hebben zoveel raketten de ruimte ingeschoten dat de atmosfeer van de aarde serieus vervuild raakt, blijkt uit een nieuwe studie