• Vakantieparkbedrijf Roompot wil concurrent Landal GreenParks overnemen.
  • Roompot kwam vorig jaar in Amerikaanse handen, nadat het in 2016 gekocht werd door het Franse Pai Partners.
  • Bij elkaar heeft de nieuwe combinatie zo’n driehonderd parken met samen 32.000 accommodaties in elf landen.

Landal GreenParks komt waarschijnlijk in handen van branchegenoot Roompot. Beide bedrijven maakten donderdag hun plannen bekend, maar gingen daarbij niet in op de financiële details van de geplande overname.

Wanneer de overname daadwerkelijk doorgang vindt, zal het nieuwe bedrijf worden geleid door Roompot-topman Jurgen van Cutsem. De nieuwe organisatie zal meerdere kantoren in Nederland tellen en via regionale kantoren in het buitenland vertegenwoordigd zijn.

Roompot kwam afgelopen jaar in handen van de Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR. Hoeveel die maatschappij betaalde aan het Franse Pai Partners is niet bekend, maar Roompot zou voor 1 miljard euro in de etalage hebben gestaan.

Landal GreenParks is nu nog eigendom van een onderdeel van de Amerikaanse investeerder Platinum Equity.

De directies van Roompot en Landal GreenParks zeggen enthousiast te zijn om aan de uitbouw van deze pan-Europese organisatie te werken.

Vakantiecombinatie met 300 parken

Bij elkaar opgeteld heeft de nieuwe combinatie zo’n driehonderd parken met 32.000 accommodaties in elf landen.

Landal GreenParks heeft ruim honderd vakantieparken in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Het aanbod bij van oorsprong Zeeuwse Roompot bestaat uit meer dan tweehonderd parken en vakantielocaties in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. 

Roompot heeft meer dan 2.100 werknemers. Er worden ieder jaar zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in de meer dan 17.000 vakantieaccommodaties van Roompot. Landal GreenParks telt ongeveer 3.000 werknemers.

Op dit moment biedt Landal GreenParks in totaal ruim 15.000 vakantieaccommodaties en 1.300 campingplaatsen. Jaarlijks worden er ongeveer 11,4 miljoen overnachtingen gedaan.

Lees ook: