De Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR koopt voor een onbekend bedrag Roompot, de uitbater van vakantieparken.

Onder de hoede van het Franse PAI Partners wist Roompot de omzet en het bedrijfsresultaat met dubbelcijferige percentages op te voeren.

Naar eigen zeggen is het bedrijf de op één na grootste uitbater van vakantieparken in Europa.

Roompot, de uitbater van vakantieparken, wordt door het Franse PAI Partners verkocht aan de Amerikaanse investeerder KKR. Dat kocht eerder ook softwarebedrijf Exact.

Welk bedrag er gemoeid is met de verkoop van het van oorsprong Zeeuwse bedrijf is niet bekend.

De verkoop van Roompot hing al langer in de lucht. Afgelopen najaar meldde Het Financieele Dagblad dat het bedrijf voor 1 miljard euro in de etalage stond.

Eén na grootste uitbater van vakantieparken in Europa

Roompot werd in 1965 opgericht in Zeeland. Het bedrijf bezit 33 vakantieparken in Nederland, Duitsland en België die direct worden uitgebaat.

Lees ook op Business Insider

Daarnaast werkt Roompot samen met nog eens meer dan 100 andere vakantieparken waarvoor het onder andere de verhuur verzorgt. Naar eigen zeggen is het 2.100 medewerkers tellende bedrijf de op één na grootste uitbater van vakantieparken in Europa.

Onder de hoede van PAI wist Roompot de omzet en het bedrijfsresultaat met dubbelcijferige percentages op te voeren. Jaarlijks worden volgens Roompot zo’n 13 miljoen overnachtingen geboekt in vakantiehuisjes van het bedrijf, goed voor een omzet van bijna 400 miljoen euro.

KKR roerde zich de afgelopen jaren al meer op de Nederlandse overnamemarkt. De investeringsmaatschappij kocht in 2019 softwarebedrijf Exact. In 2017 ging Unilever akkoord met de verkoop van zijn margarinetak aan KKR voor ruim 6,8 miljard euro.

LEES OOK: Verkoop Roompot Vakanties kan grote deal worden