Het Nederlandse investeringsplatform Return heeft 100 miljoen euro opgehaald voor de ontwikkeling van projecten voor zonne-energie en vooral energieopslag, zo meldt het bedrijf in een persbericht.

De financieringsronde wordt geleid door de Nederlandse investeerder Hartenlust Group. Anderen die aanhaken zijn Quote 500-lid Stijn Vos, met familiebedrijf Renard Investments, en de oprichters van energieleverancier Vandebron.

“Deze tweede investering van 100 miljoen euro is een belangrijke stap voor Return en we zijn enthousiast over de kansen die voor ons liggen”, zegt CEO Willem-Jan Schutte van Return in het persbericht. “We zetten ons volledig in om de energietransitie te versnellen door ondernemende teams in heel Europa te ondersteunen.”

Return heeft eerder geld gestoken in onder meer de Nederlandse ontwikkelaars van energieopslagprojecten SemperPower en Lion Storage. Met de nieuwe investering steekt Schutte de grens over naar België en Duitsland.

Bij Return werken 22 werknemers. Het bedrijf is in 2021 opgericht door de initiatiefnemers achter investeringsbedrijf Stecc Capital, waaronder Schutte.

LEES OOK: Online supermarkt Crisp haalt €35 miljoen aan financiering op voor verdere groei