• Onlangs ging voor mijn werk naar het Filmfestival van Cannes.
  • Hoewel de trip hartstikke leuk was, had ik de ervaring graag met iemand ter plekke gedeeld.
  • Na een jaar lockdown en isolatie wil ik niet nog een keer alleen op reis.

Onlangs ben ik voor mijn werk vanuit de Verenigde Staten naar Frankrijk gereisd om het Filmfestival van Cannes te bezoeken. Het was de eerste keer dat ik alleen op reis ging. 

Hoewel deze trip van vier dagen echt wel wat anders is dan mensen die maandenlang alleen op reis gaan “om zichzelf te vinden”, gaf het me wel een idee van hoe het is om op jezelf aangewezen te zijn. Daar waar veel mensen wijzen op de vele voordelen, zou ik niet opnieuw alleen in het vliegtuig stappen dat niet hoeft.

Zoals vrijwel iedereen inmiddels wel weet, is meer dan een jaar vanuit huis werken echt geen pretje. Dus deze werktrip was een geweldige kans om het huis te verlaten en voor het eerst in anderhalf jaar naar het buitenland te reizen. 

Naar het vliegveld gaan, de vlucht, in een nieuwe stad in een ander land zijn, het was allemaal heel opwindend – en ik had het zo gemist. 

Hoewel ik weinig tijd had om Cannes en de omringende omgeving te ontdekken als toerist, was het wel heel leuk en een absoluut privilege om daar vier dagen door te brengen.

Toeren langs prestigieuze hotels en luxe bars…

Het was geweldig om te toeren langs prestigieuze hotels, te dineren in Franse restaurants, beroemde en luxe bars te bezoeken en de films op het festival te bekijken. Ik ben er erg dankbaar voor.

BFire Cannes club sandwich Jacob selfie
Alleen eten is niet echt gezellig. Foto: Jacob Sarkisian

Mijn sociale cirkel was het afgelopen anderhalf jaar tijdens de pandemie behoorlijk klein. Ik heb heel wat minder mensen gezien dan normaal en heb de afgelopen 18 maanden grotendeels thuis doorgebracht, communicerend via Zoom.

Cannes was geweldig, maar ik had mijn ervaringen graag met iemand ter plekke willen delen. Ik vind het echt meer dan prima om alleen naar de bioscoop te gaan of in een restaurant te eten, maar ik had het echt veel leuker gevonden die dingen met iemand anders te doen.

Maar niemand om het mee te delen

Zodat we samen door Cannes hadden kunnen wandelen en tijdens het eten de films konden bespreken die ik net had gezien. Hoewel er heel veel andere journalisten rondliepen op het festival, maakten de afstandsregels en mondkapjes het heel lastig een gesprek met iemand aan te knopen.

Cannes red carpet selfie Jacob
Ik liep over de rode loper in Cannes. Foto: Jacob Sarkisian

Ondanks mijn drukke werkschema tijdens het festival, had ik momenten waarop ik alleen was en zin had om met iemand te praten over mijn ervaringen. Op die momenten ging ik FaceTimen met mijn vriend en andere vrienden, zoals ik tijdens de lockdown ook steeds heb gedaan. 

Maar ik had graag de fysieke nabijheid gehad van een maatje om samen het avontuur te ondergaan. Een vriend of collega had de trip veel leuker gemaakt.

Niet alleen naar Nieuw-Zeeland

Veel mensen die alleen reizen zijn weken of maanden op pad om een heel land of continent te ontdekken en ontmoeten dan steeds nieuwe mensen. Hoewel mijn trip echt wel iets anders was, heb ik wel een idee gekregen hoe het is om alleen te reizen.

Ik hou van reizen en een tour door Azië of Nieuw-Zeeland bezoeken staan beiden op mijn bucketlist. Maar na anderhalf jaar lockdown en isolatie heb ik besloten dat samen met iemand anders te doen.

Lees meer over reizen: