Google gaat zijn dienst voor recruitment-management Hire stopzetten. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend, iets meer dan twee jaar nadat de dienst officieel gelanceerd werd.

Hire by Google, dat kleine en middelgrote bedrijven hielp om hun sollicitatieprocessen te managen, viel intern onder de cloud-divisie. De focus op andere producten in de portfolio van Google Cloud heeft geleid tot dit “moeilijke besluit”, luidt de officiële verklaring van Google voor het ten grave dragen van het product.

Er komt voor bedrijven die het product gebruiken een officieel einde aan Hire op 1 september 2020. Klanten kunnen tot die tijd de dienst blijven gebruiken, of tot wanneer hun contract afloopt, afhankelijk van wat het eerst komt, zo stelde Google.

Hire was gebaseerd op de technologie die Google kocht bij de overname van de startup Bebop in 2015, voor een onbekend bedrag. De aankoop werd gezien als een manier om mede-oprichter van Bebob Diane Greene binnen te halen die Google’s cloud-divisie zou gaan leiden. Greene verliet haar post als cloud-baas bij Google echter al begin 2019 en werd daar opgevolgd door Oracle veteraan Thomas Kurian.

Een klein halfjaar na haar vertrek wordt dus ook de recruitmentdienst die Greene heeft helpen oprichten, stilgelegd.

Hire wordt onderhouden tot de einddatum maar er zullen geen nieuwe functionaliteiten meer worden toegevoegd. Bedrijven die Hire gebruiken kunnen ook tot 1 september 2020, of tot wanneer hun contract afloopt, gratis hun data exporteren.

Lees meer over recruitment:

Lees ook op Business Insider