• Telecombedrijven Ziggo en KPN voeren per 1 juli 2023 een inflatiecorrectie door met hogere prijzen voor internet, tv en bellen.
  • Bij Ziggo gaat het om een prijsverhoging van de abonnementen met 10 procent; KPN rekent 6,4 procent meer met een maximale toename van 4 euro per maand.
  • Bekijk het overzicht van de prijzen van verschillende abonnementen.
  • Lees ook: In deze 41 landen ben je miljonair als je 1 kilo goud in de ijskast bewaart

De inflatie steeg in Nederland eerst door hoge prijzen van energie en voeding. Maar inmiddels is sprake van zogenoemde tweede ronde-effecten: bedrijven die prijzen verhogen, omdat de prijzen zijn gestegen. Dat is goed te zien bij de tarieven van abonnementen van telecombedrijven Ziggo en KPN per 1 juli.

Zowel Ziggo als KPN schroeven prijzen van abonnementen voor internet, tv en bellen op met een verwijzing naar de inflatie.

Ziggo geeft aan de gemiddelde prijsstijging, zoals bijgehouden via de consumentenprijsindex van het CBS te hanteren. Daarbij neemt Ziggo voor de prijsverhoging van abonnementen per 1 juli 2023 de inflatie van 2022 als uitgangspunt. En die lag toen gemiddeld op 10 procent. Inmiddels is de inflatie in Nederland wel wat gedaald, maar in mei was die relatief nog steeds vrij hoog op 6,1 procent.

De prijsverhogingen bij Ziggo gelden zowel voor nieuwe als bestaande klanten. De site internetten.nl heeft de verhogingen per pakket op een rij gezet.

Afhankelijk van de oude pakketprijs gaan de prijzen per maand met 2 euro (Kabel TV) tot 6,75 euro (Alles-in-1 Complete) omhoog bij Ziggo in juli.

Abonnementen internet, tv, bellen: prijzen bij KPN vanaf 1 juli

Dan KPN. Ook daar is sprake van flink hogere tarieven vanaf juli. KPN geeft aan dat de prijsstijgingen beperkt blijven tot 6,4 procent per maand, met een maximale toename van 4 euro per maand. Dat is dus iets minder dan bij Ziggo.

KPN verkoopt ook nog losse telefoonabonnementen en die gaan vanaf juli met 1 euro per maand omhoog.

LEES OOK: Bij deze supermarkten zijn boodschappen in 6 maanden het sterkst gestegen: Spar relatief duur, Dirk goedkoopste