De Belgische dj’s Dimitri Vegas & Like Mike, een duo, zijn door het Britse muziekblad DJ Mag uitgeroepen tot populairste dj’s van de wereld. Ze hebben daarmee de Nederlander Martin Garrix van de troon gestoten. Hij moet dit jaar genoegen nemen met de tweede plek.

Garrix stond de afgelopen drie jaar boven aan de top 100 van het gezaghebbende tijdschrift DJ Mag. De Fransman David Guetta bemachtigde dit jaar de derde plek.

De lijst staat, net als voorgaande jaren, weer vol met Nederlanders. Naast Garrix staan er in de top 10 vijf andere Nederlanders, die allemaal miljoenen per jaar verdienen met hun shows en tracks.

De prijs van DJ Mag is overigens niet onomstreden. Het gaat namelijk niet om een vakjuryprijs en er wordt ook niet gekeken naar bijvoorbeeld het aantal streams of verkoopcijfers; publieksstemmen bepalen de volgorde van de ranglijst.

Jaarlijks brengen er zo’n miljoen mensen een stem uit. Maar de vraag is of dat muziekfans zijn, of dat het om familie, vrienden of gekochte stemmen gaat.

Eerlijk of niet, de top 10 van de lijst bestaat uit populaire grootverdieners. Business Insider zet hun geschatte inkomens op een rijtje, met hulp van zakenblad Forbes.

Daaruit blijkt dat Tiësto weliswaar de best verdienende Nederlandse dj is, maar zeker niet de best verdienende dj ter wereld is – al hoeft hij natuurlijk niet op een houtje te bijten.

Lees ook op Business Insider


1. Dimitri Vegas & Like Mike, 10,4 miljoen euro per jaar (11,5 miljoen dollar)

Het duo Dimitri Vegas & Like Mike stond in 2018, 2017 en 2016 op de tweede plek in de lijst. In 2015 mochten ze zich ook al de populairsten van de wereld noemen. Dimitri Vegas en Like Mike zijn de artiestennamen van Dimitri en Michael Thivaios. Ze zijn van Griekse afkomst en groeiden op in Willebroek in België. Volgens Forbes verdienden ze in in de afgelopen twaalf maanden ruim 10 miljoen euro.


2. Martin Garrix, 17,3 miljoen euro (19 miljoen dollar)

Martin Garrix, de artiestennaam van  Martijn Garritsen, verdiende volgens Forbes de afgelopen twaalf maanden zo’n 17,3 miljoen euro. Niet verkeerd voor de 23-jarige Nederlander.


3. David Guetta, 16,4 miljoen euro per jaar (18 miljoen dollar)

De Fransman David Guetta klimt twee plekken. De afgelopen twaalf maanden verdiende hij volgens Forbes ruim 16 miljoen euro.


4. Armin van Buuren, 13,6 miljoen euro per jaar (15 miljoen dollar)

Armin van Buuren is al jaren een stabiele factor op de lijst van populairste dj’s. Hij mocht zich vijf jaar de populairste DJ noemen, een record. Dit jaar steeg hij een plek. De afgelopen twaalf maanden verdiende hij volgens Forbes ruim 14 miljoen euro. Zijn vermogen wordt rond de 40 miljoen euro geschat.


5. Marshmello, 36 miljoen euro per jaar (40 miljoen dollar)

Marshmello doet hard z’n best om z’n ware identiteit geheim te houden door een marshmellow-helm te dragen, maar inmiddels is vrijwel zeker dat de Amerikaanse dj Christian Comstock eronder zit.

Hij steeg dit jaar van 10 naar 5. Ook zijn inkomen zit flink in de lift. Hij kreeg afgelopen jaar  36 miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven, tegen 20 miljoen euro vorig jaar. Hij staat daarmee op plek twee in de Forbes-lijst.


6. Don Diablo, inkomen niet bekend

Don Diablo, geboren Don Pepijn Schipper, stijgt dit jaar van 7 naar 6. Wat deze 39-jarige Drent per jaar verdient, is onbekend. Hij komt niet voor op de lijst van Forbes.


7. Oliver Heldens, inkomen onbekend

Oliver Heldens stijgt dit jaar twee plaatsen, van 9 naar 7. Wat de 23-jarige Rotterdammer per jaar verdient, is onbekend. Ook hij komt niet voor op de lijst van Forbes.

Maar Quote weet dat hij voor een optreden 15.000 euro vroeg in 2016. En dat kan sindsdien alleen maar zijn gestegen.


8. Tiësto, 21,8 miljoen euro per jaar (24 miljoen dollar)

De carrière van Tiësto (Tijs Verwest) begon al in 1994, en hij behoort nog steeds tot de populairste en beste verdienende DJ’s. Dit jaar is hij twee plaatsen gezakt op de lijst van DJ Mag, waarop hij van 2002 tot en met 2004 nummer 1 was.

Op de lijst van best verdienende dj’s hoort hij ook bij de absolute top; het afgelopen jaar heeft hij naar schatting bijna 22 miljoen euro verdiend, waarmee hij in de Forbes-lijst op plek zes staat en de best verdienende Nederlander is.


9. Afrojack, 11 miljoen euro per jaar (12 miljoen dollar)

Afrojack, vroeger bekend als Nick van de Wal, zakt dit jaar een plaatsje op de populariteitslijst van DJ Mag. Afrojack staat erom bekend van mooie, dure auto’s te houden en die rijdt hij zo nu en dan ook in de prak.

Hij kan het zich veroorloven, want hij kreeg de afgelopen twaalf maanden bijna 11 miljoen euro binnen op zijn bankrekening.


10.Steve Aoki, 27,2 miljoen euro (30 miljoen dollar)

De 41-jarige Amerikaan met Japanse wortels, Steve Aoki, stond vorig jaar niet in de top 10. Op de Forbes-lijst van best verdienende DJ’s staat hij op plek vier, met een geschat inkomen in de afgelopen 12 maanden van ruim 27 miljoen euro.

LEES OOK: Deze man interviewde 200 Nederlandse top-dj’s en benoemt 6 factoren die het succes van een dj bepalen