• De Bilthovense eigenaar van een Plus-supermarkt wil zijn garagebox, die op een stuk grond staat waar een Jumbo moet komen, niet verkopen.
  • Het gebouw waar de Jumbo zijn intrek zal nemen, is hierdoor zo ontworpen dat het om de garage heen gebouwd kan worden.
  • Of de Plus-voorman met deze actie de concurrentie probeert dwars te zitten, houdt hij in het midden.

In Bilthoven voert de eigenaar van de lokale Plus-supermarkt, Gert Smit, een stille actie tegen de komst van een Jumbo op slechts 1,5 kilometer afstand van zijn winkel, dat schrijft het AD.

De Bilthovenaar weigert als enige zijn garagebox te verkopen, die op het stuk grond staat waar binnenkort de nieuwe Jumbo moet verrijzen. Maar Cees Jan Hoes, de retailondernemer die de leiding heeft over het bouwproject, heeft hier een slimme oplossing voor gevonden.

“Heel eenvoudig. We hebben het gebouw nu zo ontworpen dat we om de garage heen kunnen bouwen zonder dat-ie opvalt”, zegt Hoes tegen het AD.

Geen hulp aan de concurrent

Op de vraag van de krant of hij zijn garage niet wil verkopen om de concurrent dwars te zitten, antwoordt Gert Smit in eerste instantie afwijzend. Hij zegt dat het bij bouwprojecten vaker voorkomt dat eigenaren van de grond geen afstand willen doen.

Maar wat later in het gesprek komt de aap toch uit de mouw. “Waar ik moeite mee heb, is dat ze een kleine buurtsuper slopen om er een grotere supermarkt voor terug te zetten”, zegt hij. “Dan wordt het een ander verhaal. Ik ga de concurrentie natuurlijk niet helpen.”

Lees het hele verhaal over de garagebox van Gert Smit en de nieuwe Jumbo bij het AD.


Lees meer over Jumbo:

Lees ook op Business Insider