Premium content ophalen

Beurskoersen zijn flink gestegen in de eerste helft van 2021. Maar het is niet ondenkbaar dat er een beurscorrectie komt. Een beperkt aantal marktexperts ziet zelfs een grote beurscrash in het verschiet liggen.

Maar wat betekent een mogelijke klap op de beurs voor de waarde van je beleggingen? Wie periodiek belegt kan grotere koersschommelingen makkelijker opvangen.

Business Insider laat zien wat er met je rendement gebeurt als je sinds de start van 2020 elke maand een vast bedrag hebt ingelegd in de AEX-index en te maken krijgt met een beursdip van 10 procent tot 25 procent.

Aan beleggen kleven altijd risico’s. Maar waarin je belegt, is hierbij ook van belang. Ben je op zoek naar een goede spreiding met een gemiddeld rendement – een relatief veilige belegging dus – dan is een exchange-traded fund (ETF) zeer geschikt.

De manier waarop je belegt speelt ook een rol. Een beproefde methode voor aandelen is om periodiek een vast bedrag in te leggen, zodat je automatisch middelt tussen momenten dat koersen hoger en lager staan.

Momenteel zijn aandelen relatief duur. Dat komt door het vele goedkope geld dat er vanwege corona in omloop is. Omdat de inflatie oploopt en de rente niet meestijgt, blijft het geld veelal naar beleggingen in plaats van spaarrekeningen stromen.

Premium content ophalen